ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επτά χρόνια για απόπειρα βιασμού και ξυλοδαρμό φοιτήτριας

viasmos

Ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να βιάσει άλλη μια νεαρή κοπέλα όταν την ακολούθησε στην πολυκατοικία όπου διέμενε και μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και την θώπευσε

Με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να βιάσει και ξυλοκόπησε φοιτήτρια, τον Μάρτιο του 2023, ένας 26χρονος από την Βουλγαρία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η έφεσή του δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου και κρατείται από τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό έγινε στις 18 Μαρτίου του 2023, όταν ο κατηγορούμενος είδε την νεαρή να κάθεται σε στάση λεωφορείου, την προσέγγισε και αφού την παρέσυρε σε απόμερο σημείο, αποπειράθηκε να τη βιάσει και την χτύπησε.

Σημειώνεται πως η φοιτήτρια πάλεψε μαζί του και κατάφερε να ξεφύγει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, λίγες ώρες νωρίτερα, ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να βιάσει άλλη μια νεαρή κοπέλα όταν την ακολούθησε στην πολυκατοικία όπου διέμενε και μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και την θώπευσε. Η κοπέλα ξεκίνησε να φωνάζει και ο ίδιος φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βιάσει την φοιτήτρια. «Μου άρεσε και την πλησίασα. Ξεκίνησα να τη χαϊδεύω, αυτή τρόμαξε και άρχισε να φωνάζει. Είπα στα βουλγαρικά “χαλάρωσε, θέλω να γνωριστούμε”. Άρχισε να τρέχει και έπεσε στην κατηφόρα. Πήγα να την πιάσω και έπεσα μαζί της. Ήθελα μόνο να την χαϊδέψω. Ζητώ συγγνώμη. Δεν ήξερα ότι είναι παράνομο να χαϊδεύεις κάποια», είπε, μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Σχετικά με το δεύτερο περιστατικό, που προηγήθηκε του πρώτου, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να βιάσει ούτε εκείνη την κοπέλα, αλλά την προσέγγισε και την θώπευσε επειδή… του άρεσε.

Τέλος σημειώνεται ότι η 19χρονη φοιτήτρια δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, ωστόσο εξετάστηκε εξ αποστάσεως με γραπτή κατάθεση.