ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ήχησαν 57 φορές οι καμπάνες για τα θύματα

Τέμπη: Ήχησαν 57 φορές οι καμπάνες για τα θύματα

Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε έπειτα από το αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού

Ήχησαν 57 φορές οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Ήχησαν 57 φορές, όσες δηλαδή και οι νεκροί της τραγωδίας που πάγωσε τον πλανήτη. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε έπειτα από το αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

Δείτε βίντεο:

Αφότου έγινε δεκτό το αίτημά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα. Καρυστιανού ανέφερε πως: «Ζητήσαμε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες αύριο… Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών».