ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Γιατί να ζω εγώ και όχι εσύ; Σου ζητώ συγγνώμη» - Σπαράζουν οι συγγενείς των θυμάτων

Τέμπη: «Γιατί να ζω εγώ και όχι εσύ; Σου ζητώ συγγνώμη» - Σπαράζουν οι συγγενείς των θυμάτων
INTIME NEWS

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με τους συγγενείς των 57 νεκρών που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη συντετριμμένους τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη τους. Όλοι φορώντας στο στήθος ένα ασπρόμαυρο αυτοκόλλητο με μια μαύρη κορδέλα και την ημερομηνία 28.02.2023 που χάθηκαν οι άνθρωποί τους ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Της Φανής Χαρίση

Στις ομιλίες που έκαναν κάποιοι εκ των συγγενών μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πόνος ήταν αβάσταχτος. «Μάρθη μου γιατί να ζω εγώ και όχι εσύ;», είπε δακρυσμένος στην ομιλία του μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο πατέρας της 21χρονης Μάρθης που σκοτώθηκε στα Τέμπη, Αντώνης Ψαρόπουλος.

«Για ολους εμάς ο χρόνος σταμάτησε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 σε τούτον εδώ τον καταραμένο τόπο. Είμαι βέβαιος ότι πέρα από την απερίγραπτη θλίψη μας όλοι ακούμε τις φωνες τους για δικαιωση», είπε η Φωτεινή Κοκκάλα - Μπέζα που έχασε στα Τέμπη την κόρη της, τη Φρατζέσκα.

Μάλιστα, συγκινημένη πρόσθεσε ότι «πέρασε ένας χρόνος αλλά φαίνεται σαν αιώνας και από την άλλη είναι σαν να σταμάτησε ο χρόνος εκείνη τη νύχτα. Ενας χρόνος Γογλοθάς. Και τι δεν θα έδινα να σε είχα ένα λεπτό στην αγκαλιά μου, να χάιδευα τα υπέροχα μαλλιά σου και να άκουγα τη φωνή σου».

Η κυρία Κοκκάλα - Μπέζα ανέφερε πως είναι περήφανη για το παιδί της και πως «εδώ και έναν χρόνο το σπίτι μας έγινε νεκροταφείο και το νεκροταφείο έγινε το δεύτερο σπίτι μας». «Σου ζητώ συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο, δεν μου δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία να σε σώσω. Κατέστρεψαν τα όνειρά σου», συμπλήρωσε.

«Χορτάσαμε ψέματα από τους υπευθύνους, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό», είπε με τη σειρά του ο πατέρας της 18χρονης Αναστασίας, Ηλίας Παπαγγελής, και πρόσθεσε: «Μεγαλούργησε η δειλία, η ανανδρία και η αδιαφορία τους. Υπάρχει όμως και θεία δίκη».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου, υποσχέθηκε ότι «μαζί θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δικαιωθούμε».

«Το πένθος σας είναι αβάσταχτο, γιατί δεν έχετε θάψει τα παιδιά σας ακόμη. Οι τάφοι είναι ανοιχτοί. Όταν δεν δικαιώνεται ο πεθαμένος, ο τάφος μένει ανοιχτός», είπε ο πατέρας Ευάγγελος, που βαφτίζει παιδιά στην Αφρική με τα ονόματα των θυμάτων.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος βοήθησε τους συγγενείς να στήσουν μία τέντα και να διαμορφώσουν τον χώρο για την τελετή.

«Σαν περιφερειάρχης σας σέβομαι, σαν πολίτης σας θαυμάζω. Θαυμάζω το κουράγιο σας και την υπομονή σας και να ξέρετε ότι από τη δική μου πλευρά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να στήσουμε ένα μνημείο αντάξιο των ψυχών των παιδιών σας».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ανέφερε ότι «δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για δράσεις. Είμαστε εδώ μαζί σας για να αποδοθεί η ευθύνη όσο ψηλά κι αν υπάρχει η ευθύνη. Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κοκκαλο».

Σχετικές ειδήσεις