ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συγκλόνισε η Ντίνα Μαγδαλιανίδη - «Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν τι θα πει η μαμά μου»

Τέμπη: Συγκλόνισε η Ντίνα Μαγδαλιανίδη - «Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν τι θα πει η μαμά μου»

Την πιο δύσκολη και εφιαλτική νύχτα της ζωή της περιέγραψε η επιζήσασα της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη, Ντίνα Μαγδαλιανίδη.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη μίλησε στο δελτίο του Kontra News, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε πριν από ακριβώς ένα χρόνο, αλλά και για το μετατραυματικό σοκ με το οποίο ακόμα παλεύει.

«Τρομάζω και στην ιδέα να περάσω από εκεί» είπε η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει πάει στο σημείο «μηδέν» από την στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη. «Δεν θέλω να το διανύσω ούτε με αμάξι, ούτε με κάποιο μεταφορικό μέσο».

«Η σύγκρουση ήταν πολύ σφοδρή» είπε, αναφερόμενη στα μοιραία δευτερόλεπτα. «Επειδή έπεσα κάτω το πρώτο πράγμα που κατάβαλα ήταν το φρύδι που αιμορραγούσα και το πόδι μου που έσπασα. Αλλά κάπου εκεί πρέπει να είχα χάσει τις αισθήσεις μου. Ξαναξύπνησα, και εκεί ήταν που κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Ήμουν καταπλακωμένη μέσα στο βαγόνι», ενώ για τον απεγκλωβισμό της είπε πως «το μόνο που σκέφτεσαι είναι πώς θα τα καταφέρεις».

Σε ερώτηση για το τι της έδωσε δύναμη εκείνες τις κρίσιμες στιγμές η Ντίνα απάντησε: «Η μαμά μου, οι φίλοι και η οικογένειά μου, αλλά κυρίως η μαμά μου. Σκεφτόμουν τι θα πει η μαμά μου γιατί μου έλεγε “μην το πάρει το βραδινό το τρένο γιατί θα φτάσει αργά, έλα αύριο το πρωί”. Και ένοιωθα έτσι ενοχές και σε αυτό».

Αναφερόμενη για τη φάση της διάσωσης είπε πως «εγώ μίλησα με τη γιαγιά μου εκείνη τη στιγμή αλλά θυμάμαι ότι έκλαιγα πολύ και είχα ήδη αντιληφθεί το τι γινόταν όποτε είχα τρομάξει. Μετέπειτα είδα τη μαμά μου στο νοσοκομείο, λίγο πριν με βάλουν στο χειρουργείο και θυμάμαι που έκλαιγε γιατί περίμενε, βλέποντας και τους άλλους γονείς που έψαχναν τα παιδιά τους ή που έφερναν άτομα σε σακούλες. Την είχε επηρεάσει πάρα πολύ άσχημα. Και την ρώταγα, “γιατί κλαις μαμά; Τόσο χάλια είμαι;”. Εκείνη τη στιγμή προσπαθούσα να το παίξω και λίγο καλά».

«Ήταν έγκλημα»

Σε ερώτηση για το αν ήταν δυστύχημα ή έγκλημα, η Ντίνα, εμφανώς συγκινημένη είπε «πολύ βαρύ για δυστύχημα. Θα το έλεγα έγκλημα γιατί μόνο και μόνο από την εγκληματική αμέλεια που όλοι γνωρίζανε και κάνεις δεν έκανε τίποτα. Γιατί αυτό το τρένο μετέφερε ανθρώπους, σε εξοργίζει. Όποτε δεν ξέρω αν μπορώ να το πω δυστύχημα γιατί το δυστύχημα περικλείει ένα πιο τυχαίο γεγονός».

«Συγκάλυψη»

Σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της έρευνας από την κυβέρνηση και τις αρχές, η Ντίνα είπε πως «έχω παρακολουθήσει την εξεταστική επιτροπή. Θυμάμαι ότι δεν με βοηθούσε ιδιαίτερα στην ψυχολογία μου. Ένοιωθα απογοήτευση… Το περιμέναμε ότι θα γίνει έτσι. Φαινόταν από την αρχή ότι θα γίνει μια προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν ήταν κάτι που μας σόκαρε. Απλά και πάλι σου μένει αυτή η απογοήτευση γιατί ελπίζεις πάντα το καλύτερο».

«Έχω κλειστεί στον εαυτό μου»

Η επιζήσασα της τραγωδίας ανάφερε πως χρειάζεται πολύς χρόνος για να συνέλθει κάποιος από όλο αυτό που έχει ζήσει. «Αν δω κάτι θα είναι παιδικά, που δεν θα περιέχουν μαύρες σκηνές και δεν θα επηρεαστώ γιατί φοβάμαι τον εαυτό μου το ότι μπορώ να πάθω κρίση. Η ακόμα με φοβίζει το να βγω έξω, να πάθω κρίση στη μέση του δρόμου και αρχίζω να ουρλιάζω ή να φοβάμαι ότι θα πάθω κάτι οπότε προτιμώ να μην βγω έξω, και για να μην με κοιτάνε παράξενα και λόγω του κινητού θέματος και γιατί δεν θέλω να κάθομαι να εξηγώ στον καθένα το γιατί. Έχει κλειστεί στον εαυτό μου γενικά».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις συγκλονιστικές περιγραφές της Ντίνας Μαγδαλιανίδη.