ΕΛΛΑΔΑ

Πηγές φρουραρχείου για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών - Συγγνώμη από Δήμο Αθηναίων

Πηγές φρουραρχείου για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών - Συγγνώμη από Δήμο Αθηναίων

Πηγές φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα, όπως αναφέρουν οι πηγές.

Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου, επισημαίνουν πηγές του φρουραρχείου της Βουλής σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη είπε πως ο φρούραρχος της Βουλής έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων και ζήτησε συγγνώμη.

Ειδικότερα, συγγνώμη για το γεγονός ότι συνεργεία έσβησαν τα ονόματα των 57 θυμάτων στα Τέμπη που έγραψαν χθες με μπογιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οι διαδηλωτές.

Η Ρωξάνη Μπέη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα, ενώ υπογραμμίζει πως η ίδια είναι «κατηγορηματικά αντίθετη» με αυτή την ενέργεια και προσθέτει ότι το συνεργείο τα έσβησε έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση της Ρωξάνης Μπέη:

Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.