ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 15 έτη κάθειρξη σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Ρόδος: 15 έτη κάθειρξη σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου

Ρόδος: Το δικαστήριο μετά από αρκετές συνεδριάσεις ολοκλήρωσε πριν απο λίγο τη συνεδρίασή του με την έκδοση της απόφασης για τους δύο Ροδίτες κατηγορούμενους

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (29/2) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 55χρονο πατέρα και τον 23χρονο γιο για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών στην Ρόδο τον Αύγουστο του 2022.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία (δύο ένορκοι μειοψήφισαν) για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του εργολάβου χάθηκαν την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του και την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι του, ανοικτό και χωρίς τα κλειδιά.

Μεταξύ των στοιχείων που συνέλεξαν ήταν και το ραντεβού που είχε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022 ο 46χρονος, στην επιχείρηση του 55χρονου για να του ζητήσει να του δώσει τα χρήματα που του όφειλε

Εξεταζόμενος αρχικά από τους αστυνομικούς ο 55χρονος είχε δηλώσει πως το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί, ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε όταν οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, εντόπισαν σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο του επιχειρηματία, τον αλλοδαπό. Έτσι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 55χρονο να δώσει νέα κατάθεση την οποία και προγραμμάτισαν για το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας (3 Σεπτεμβρίου), όμως τελικά ούτε τότε ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε επικαλούμενος πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου με αποτέλεσμα τελικά στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 το βράδυ να γίνει η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Μετά από μία μαραθώνια νύχτα και ειδικούς χειρισμούς των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 55χρονος «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του, για την οποία όμως είπε ότι έγινε στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας και προστασίας του παιδιού του.

Διαβάστε επίσης:

Εξάρχεια: Μυστήριο με τη σύλληψη δύο Τούρκων

Τέμπη: Οι «γκρίζες» ζώνες του δυστυχήματος, ο τρίτος πραγματογνώμονας και οι κραυγές των οικογενειών

Προκαλεί ο Hayate από τη φυλακή: Είχαν βούληση τα παιδιά