ΕΛΛΑΔΑ

Ρώμη: «Εκδρομή - εφιάλτης» για μαθητές της Κρήτης - Οι πρώτες είκονες μετά την διάρρηξη

Ρώμη: «Εκδρομή - εφιάλτης» για μαθητές της Κρήτης - Οι πρώτες είκονες μετά την διάρρηξη

Η Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνοδοί είχαν φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων

Τα πράγματα για 80 μαθητές που βρέθηκαν στην Ρώμη στο πλαίσιο μιας σχολικής εκδρομής, δεν πήγαν όπως τα περιμέναν, καθώς έπεσαν θύματα διάρρηξης.

Πιο συγκεκριμένα, όλα έγιναν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, με θύματα τους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου στο Ηράκλειο. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας ενός από τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, που τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό.

Επιστρέφοντας, σύμφωνα με το neakriti.gr, είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης έκανε φτερά.

Η Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνοδοί είχαν φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων. Η περιπέτεια έλαβε τέλος, με την εκδρομή να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε στο neakriti.gr, όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή, ο πατέρας ενός εκ των μαθητών, Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», ανέφερε ο Κώστας Παναγόπουλος.

Κάλεσμα στο υπουργείο να καλύψει τα έξοδα των μαθητών, απευθύνει η εκπρόσωπος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών και μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπάχη.