ΕΛΛΑΔΑ

Παραβάτης ένας στους τέσσερις οδηγούς σε ελέγχους της Τροχαίας

Παραβάτης ένας στους τέσσερις οδηγούς σε ελέγχους της Τροχαίας

Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου, έλεγξαν 786 οχήματα (549 ΙΧ, 183 μοτοσυκλέτες και 54 φορτηγά ΔΧ) και εντόπισαν 184 παραβάτες οδηγούς για 262 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ένας στους 4 οδηγούς που έλεγξαν αστυνομικοί της τροχαίας σε ένα μόνο 24ωρο εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας για τους οδηγούς ΙΧ και χωρίς κράνος για τους οδηγούς μοτοσυκλετών, υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν οι περισσότερες παραβάσεις που οδήγησαν στην παραπομπή οδηγών στη Δικαιοσύνη, πρόστιμα, αφαίρεση άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδων, ακόμη και στην ακινητοποίηση του οχήματος.

Αναλυτικά, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου, έλεγξαν 786 οχήματα (549 ΙΧ, 183 μοτοσυκλέτες και 54 φορτηγά ΔΧ) και εντόπισαν 184 παραβάτες οδηγούς για 262 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Εξ αυτών 20 οδηγοί παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ακινητοποίηση 38 οχημάτων και την αφαίρεση των αδειών κυκλοφορίας σε 60 περιπτώσεις, διπλωμάτων οδήγησης σε 49 και των πινακίδων κυκλοφορίας σε 28. Οι περισσότερες παραβάσεις (42) αφορούσαν τη μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους (32).

Σε 18 περιπτώσεις οι οδηγοί οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει μεγαλύτερη του επιτρεπομένου ποσότητα αλκοόλ, ενώ σε 17 προκαλούσαν θόρυβο άνω των επιτρεπομένων επιπέδων.

Δέκα οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα, ενώ 9 οδηγούσαν επικίνδυνα κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους. Σε άλλες 9 περιπτώσεις τα οχήματα δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ καταγράφηκαν άλλες 142 παραβάσεις.