ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Kιβώτια με ρουκέτες ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο έφτασαν με τις πλημμύρες στα χωράφια

rouketa
facebook

Ανησυχία για τυχόν δυστυχήματα από τα πυρομαχικά που ενδεχομένως υπάρχουν στις καλλιέργειες των αγροτών

Με τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου δεν πλημμύρισε μόνο η λίμνη Κάρλα, αλλά και αποθήκες πυρομαχικών στο Στεφανοβικείο.

Ο καθηγητής Δενδροκομίας και διευθυντής στο Hort Lab Εργαστήριο «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων» και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Αλέξανδρος Παπαχατζής κοινοποιεί εικόνες που σοκάρουν.

Στις φωτογραφίες, που αναδημοσιεύει το onlarissa.gr, φαίνονται στα χωράφια επιπλέοντα άδεια ξυλοκιβώτια, που πριν την πλημμύρα περιείχαν πολύτιμες ρουκέτες για τα πολεμικά ελικόπτερα, της βυθισμένης πλέον στρατιωτικής βάσης του Στεφανοβικείου.

«Το παρακείμενο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Σωτήριου Λάρισας, ας μας δίνει φώτιση και δύναμη, τόσο σε εμάς όσο και στους δύσμοιρους αγρότες, για τις δύσκολες μέρες που έρχονται» αναφέρει ο κ. Παπαχατζής.

«Και να βάλει το χέρι του μην έχουμε κανένα ατύχημα», προσθέτουμε εμείς. Όσον αφορά τις πλημμυρισμένες φιστικιές και καρυδιές, ο καθηγητής θεωρεί ότι «τα δέντρα, επειδή μείνανε πάνω από 5-6 μήνες κάτω από το νερό, δεν μπορούν να ξαναδώσουν καρπό, οπότε οι αγρότες αναγκαστικά θα τις ξεπατικώσουν, όταν υποχωρήσουν τα νερά.

Το σίγουρο είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή του Σωτηρίου δεν θα υπάρξουνε σπορές εαρινών καλλιεργειών, καθώς έχει καταστραφεί και το αρδευτικό δίκτυο».