ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Άγιον Όρος – Στις φλόγες Κελλί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος

Φωτιά στο Άγιον Όρος – Στις φλόγες Κελλί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος
voria.gr

Συναγερμός σήμανε στο Άγιον Όρος, εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κελλί της Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος, κοντά στις Καρυές.

Στις φλόγες «τυλίχθηκε» σήμερα το πρωί (03/03) το Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής που ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα και αποτελεί εξάρτημα της Μονή Κουτλουμουσίου.

Οι πρώτες σπίθες «ξεπήδησαν» περίπου στις 09:40 και στο Καλύβι, που βρίσκεται κοντά στις Καρυές, σήμανε συναγερμός. Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε αμέσως, χωρίς να κινδυνεύσει και στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες, σύμφωνα με το voria.gr.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και στόχος ήταν να μην επεκταθεί σε διπλανά Κελλιά, τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και δεκάδες μοναχοί εγκαταβιούν σε αυτά.

Στη «μάχη» με τις φλόγες ρίχτηκαν και πολλοί μοναχοί από γειτονικά Κελλιά και Καλύβια, αλλά και από τις Καρυές που είδαν τις φλόγες και έτρεξαν να βοηθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κτήριο του κελλιού έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και γίνεται προσπάθεια να διασωθεί ο Ιερός Ναός. Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, βρίσκεται σε μία κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 λεπτών, στα ανατολικά από το μοναστήρι του Κουτλουμουσίου και κελλιά, καλύβες και Κυριακό αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.