ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Γέμισαν μικρούς καρναβαλιστές οι δρόμοι της πόλης για την... αλφαβητοπαρέλαση

Καβάλα: Γέμισαν μικρούς καρναβαλιστές οι δρόμοι της πόλης για την... αλφαβητοπαρέλαση
Intime

 Η παρέλαση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Καβάλας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Σχολεία του Δήμου και συμμετείχαν συνολικά περίπου 3.000 άτομα

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται η Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε με ρεκόρ συμμετοχής, από μικρούς και μεγάλους, η Αλφαβητοπαρέλαση!

Το φετινό θέμα ήταν οι παροιμίες, με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να δίνουν το σήμα στους δρόμους της πόλης για να φτάσει το κέφι στα ύψη.

Η παρέλαση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Καβάλας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Σχολεία του Δήμου.

Σύμφωνα με το kavalapost.gr η πομπή των καρναβαλιστών ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου το γλέντι συνεχίστηκε στους αποκριάτικους ρυθμούς με dj ,καλώντας μικρούς και μεγάλους σε ξεφάντωμα και χορό μέχρι… τελικής πτώσης.

Στη φετινή αλφαβητοπαρέλαση συμμετείχαν 31 σχολεία, μαζί με τους γονείς των παιδιών, συνολικά περίπου 3.000 άτομα. Εκτος από τα σχολεία της Καβάλας συμμετείχαν και τρία από τη Θάσο αλλά και Ελαιοχώρι, Πέραμο, Οφρύνιο, Αμυγδαλεώνα, Καρβάλη, Ζυγό και Κοκκινόχωμα, ενώ το «παρών» έδωσαν και καρναβαλιστές από την Ξάνθη.