ΕΛΛΑΔΑ

Λουτράκι: Η στιγμή όπου ιερόσυλοι κλέβουν τάματα και εικόνες από εκκλησία - Δύο συλλήψεις (vid)

Λουτράκι: Η στιγμή όπου ιερόσυλοι κλέβουν τάματα και εικόνες από εκκλησία - Δύο συλλήψεις (vid)

Οι δράστες είχαν ρημάξεις στις κλοπές ιερούς ναούς τόσο στο Λουτράκι όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε νεαρού ιερόσυλους, οι οποίοι είχαν ρημάξει στις κλοπές ιερούς ναούς στο Λουτράκι αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.

Στο βίντεο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι δράστες να μπαίνουν σε ιερό ναό με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με αστραπιαίες κινήσεις να κλέβουν τάματα, χρήματα και εικόνες. Αμέσως μετά, σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο στην πορεία εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και συνελήφθησαν.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η ελληνική αστυνομία η οποία αναφέρει: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αττική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, συνελήφθησαν 2 ημεδαποί, ηλικίας 25 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο ημεδαπό καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.3.2023 έως και την 1.3.2024, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε συμμορία με σκοπό την τέλεση κλοπών σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά 7 περιπτώσεις αποπειρών κλοπής και 6 περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, τάματα και εικόνες, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους».