ΕΛΛΑΔΑ

«Σπάστε τη σιωπή»: Δράση μαθητών κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο Σύνταγμα

«Σπάστε τη σιωπή»: Δράση μαθητών κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο Σύνταγμα
EUROKINISSI.

Μαθητές και μαθήτριες φόρεσαν μάσκες και έκαναν μακιγιάζ που απεικονίζει συναισθήματα της βίας, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα κατά κάθε μορφής bullying.

Ενόσω επικρατεί μεγάλη ανησυχία αναφορικά με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων, είτε σε σχολικούς χώρους είτε εκτός αλλά και εν όψει της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (06 Μαρτίου), μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστήμιου Αθηνών συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και φώναξαν το μήνυμα: «Σπάστε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας».

Σκοπός της δράσης, όπως τονίσθηκε σε κοινή ανακοίνωση, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός κ.ά.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες μαθητές συζήτησαν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και φυσικά, πόσο σημαντική προϋπόθεση είναι να «σπάμε» τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας ή / και εκφοβισμού.

Στις 11:00, οι μαθητές έσπασαν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το «σπάσιμο» της σιωπής και τη ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές. Η ίδια δράση θα επαναληφθεί και αύριο (06/03) από τους υπόλοιπους μαθητές του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, στον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Σχετικές ειδήσεις