Κακοκαιρία στην Πιερία: Ξεκινούν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ για την αντιμετώπιση των ζημιών

ΕΛΓΑ - Όλες οι ειδήσεις: Ξεκινούν, άμεσα, οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ για την αντιμετώπιση ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Πιερία.
Κακοκαιρία στην Πιερία: Ξεκινούν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ για την αντιμετώπιση των ζημιών
1'

Όπως έγινε γνωστό, μετά την επικοινωνία που είχε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, και με τον Δήμαρχο Δίου - Ολυμπίου, Βαγγέλη Γερολιόλιο, προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής λόγω της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας, από την Πέμπτη και μετά - εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες - ομάδες εκτιμητών του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ θα μεταβούν στην πληγείσα περιοχή με στόχο την οριοθέτησή της, την ακριβή διαπίστωση των καλλιεργειών που υπέστησαν ζημίες και την αρχική εκτίμηση.

Σε επόμενο στάδιο, θα πραγματοποιηθούν εξατομικευμένες εκτιμήσεις για την ακριβή καταγραφή τους, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και δίκαιη στήριξη των πληγέντων αγροτών.

Στην Πιερία μεταβαίνουν τα συνεργεία του ΕΛΓΑ

Στην περιοχή της Πιερίας μεταβαίνουν συνεργεία του ΕΛΓΑ όπως αποφασίστηκε μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου και της Προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Λαχουρά.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν, σύμφωνα με ανακοίνωση συνεργεία του ΕΛΓΑ, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες ΔΑΟΚ της Αντιπεριφέρειας Πιερίας να μεταβούν στην περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό των καλλιεργειών, οι οποίες υπέστησαν ζημίες από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή αλλά και το σχεδιασμό του εκτιμητικού έργου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή