ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Ξεκίνησε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Πανεπιστημίου
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / NEWSBOMB.GR

Στο πλευρό των Φοιτητικών Συλλόγων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκονται μαθητές και μαθήτριες, διοικητικοί υπάλληλοι και πανεπιστημιακοί καθηγητές

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει ξεκινήσει με τους φοιτητές να δείχνουν την εναντίωση τους απέναντι στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Κλειστή λόγω της πορείας είναι αυτή τη στιγμή η Πανεπιστημίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλευρό των Φοιτητικών Συλλόγων βρίσκονται μαθητές και μαθήτριες, διοικητικοί υπάλληλοι και πανεπιστημιακοί καθηγητές. Ξεκίνησαν στις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν για να διαδηλώσουν προς της Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις σημερινές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν η ΟΛΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΔΤΠΕ, με στάσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα από νωρίς έχει συγκεντρωθεί κόσμος και στην πλατεία Κλαύθμωνος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση, όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών, σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.