ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβαν μητέρα που έχει καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία

Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβαν μητέρα που έχει καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία

Η γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη κατέθεσε εναντίον του μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα την ώρα που αναμένεται ακόμα η απόφαση για την έκδοση του διαζυγίου, όμως, όπως αποκάλυψε η ίδια, πριν από τρεις ημέρες αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες μετά από μήνυση του συζύγου της 

Ακόμα ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έγινε γνωστό, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου μία γυναίκα, θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγό της επί 11 ολόκληρα χρόνια, βρήκε τη δύναμη να τον εγκαταλείψει με τα δύο τους παιδιά, 6 και 10 ετών.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο MEGA η γυναίκα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας: «Πήρε τηλέφωνο όταν χωρίσαμε και είπε ότι όπου και αν με βρει θα με σκοτώσει. Του έκανα μήνυση, φοβόμουν. Γυρνώντας από τη δουλειά, κοιτούσα πίσω μου μήπως εμφανιστεί και με σκοτώσει. Έλεγα στα παιδιά μου "σε περίπτωση που δε γυρίσω από τη δουλειά να ξέρετε ότι αυτός με σκότωσε"».

Η γυναίκα κατέθεσε εναντίον του μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα την ώρα που αναμένεται ακόμα η απόφαση για την έκδοση του διαζυγίου, όμως, όπως αποκάλυψε η ίδια, πριν από τρεις ημέρες αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες μετά από μήνυση του συζύγου της ότι δεν τηρεί τους όρους των μέτρων, ενώ δεν του επιτρέπει να βλέπει τα παιδιά του.

«Μου λένε πρέπει να έρθεις μαζί μας στο αστυνομικό τμήμα, σας έχει κάνει μήνυση ότι δεν τηρείται τα μέτρα. Τα παιδιά μου δεν τον θέλουν, για ποιον λόγο να πάω εγώ στο τμήμα. Μου είπαν πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία. Λέω ‘είμαστε στον χώρο εργασίας μου, είναι δυνατόν;’ Ρεζιλεύτηκα μπροστά σε πελάτες, υπαλλήλους, ήρθαν δύο αστυνομικοί και με πήραν με το περιπολικό».

«Πήγαμε στο τμήμα, μου πήραν κατάθεση, μετά μου είπαν να μου πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Μόνο δακτυλικά αποτυπώματα δεν ήταν. Φωτογραφίες μου έβγαζαν, εγώ έκλαιγα και μου έλεγαν ‘μην κλαίτε δε θα βγει ωραία η φωτογραφία’», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ίδια:

«Ότι αυτός μας χτύπησε και τα παιδιά μου τον φοβούνται, εγώ πρέπει να τα περάσω αυτά τα δεινά; Πριν από έναν χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, όταν γύρισα από τη δουλειά τον βλέπω μεθυσμένο. Είπα να χωρίσουμε. Ξεκίνησε να με βρίζει μπροστά στα παιδιά, πήρε μια ομπρέλα και την έσπασε στην πλάτη μου, τα παιδιά έκλαιγαν, ο γιος μου έλεγε ‘σταμάτα’. Πήγα έκανα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα. Τα παιδιά τον φοβούνται, είπαν ότι δε θέλουν να τον βλέπουν».

Η γυναίκα καταγγέλλει πως ο σύζυγός της είχε ανέκαθεν βίαιη συμπεριφορά.

«Το 2017, την ημέρα των γενεθλίων μου, γύρισε μεθυσμένος. Με έριξε κάτω και με κλότσησε με το πόδι στο κεφάλι μπροστά στο παιδί μου».

«Είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία»

«Η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων αφορά τη διατροφή, δεν έχει ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει», λέει από τη μεριά της η δικηγόρος του θύματος, Κωνσταντίνα Καϊταλίδου.

Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που καθορίζει την επικοινωνία του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα… το ζήτησε προφανώς ο πατέρας να συλληφθεί η μητέρα».

Όπως λέει η δικηγόρος, ο άνδρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. «Μπορούσε η αστυνομία, επειδή η μητέρα εργαζόταν σε γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ, θα μπορούσε να λήξει το ωράριό της και μετά διακριτικά και όχι μπροστά σε πελάτες και σε συναδέλφους, δηλαδή να εξευτελιστεί». «Η μητέρα κατηγορείται ότι αρνείται να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση ενώ αυτό δεν ισχύει, δεν επηρεάζει τα παιδιά αρνητικά στο να μη δουν τον πατέρα τους», συμπληρώνει.