ΕΛΛΑΔΑ

Μηνιγγίτιδα: Στο νοσοκομείο μαθητής Λυκείου στην Καλαμάτα - Στα 14 τα κρούσματα

Μηνιγγίτιδα: Στο νοσοκομείο μαθητής Λυκείου στην Καλαμάτα - Στα 14 τα κρούσματα

Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί, καθώς όπως λένε, πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα, που αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη αγωγή

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας καταγράφηκε σε σχολείο στην Καλαμάτα, με τον μαθητή Λυκείου να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί, καθώς όπως λένε, πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα, που αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη αγωγή. Ο μαθητής, στον οποία εντοπίστηκε μηνιγγίτιδα, παραμένει υπό παρακολούθηση αλλά η υγεία του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του επιτηρεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο ως υποχρεωτικώς δηλούμενο νόσημα και ενημερώνει αρμοδίως το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που παρείχε, εντός του 2024 έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ συνολικά 12 κρούσματα από όλη τη χώρα. Ακολούθησε ο 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα και τώρα το κρούσμα στην Καλαμάτα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 14.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Οι πολίτες και κυρίως νεαρά άτομα που έχουν κλινικά συμπτώματα συμβατά με τη νόσο (Πυρετό και εξάνθημα) πρέπει άμεσα να απευθύνονται σε Ιατρό. Οι Ιατροί επί υποψίας μηνιγγίτιδας πρέπει άμεσα να χορηγούν θεραπεία και να παραπέμπουν σε νοσοκομείο.