ΕΛΛΑΔΑ

Οι τέσσερις ελληνικοί προορισμοί για μία ανοιξιάτικη απόδραση το Σαββατοκύριακο

Οι τέσσερις ελληνικοί προορισμοί για μία ανοιξιάτικη απόδραση το Σαββατοκύριακο

Λίγο πριν υποδεχθείτε την καλοκαιρινή σεζόν, έχετε την ιδανική αφορμή για να οργανώσετε μία σύντομη ανοιξιάτικη απόδραση, σε έναν από τους όμορφους προορισμούς της χώρας μας.

Άλλωστε, ο καιρός ολοένα και ζεσταίνει, ενώ τα Σαββατοκύριακα που διαδέχονται το ένα το άλλο, μοιάζουν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για μία εκδρομή σε ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της Ελλάδας.

Και για εσάς, που αναρωτιέστε ποια μέρη της χώρας μας υπόσχονται να προσφέρουν στιγμές, που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες, συνεχίστε να διαβάζετε και πολύ γρήγορα θα ανακαλύψετε τέσσερις ιδανικούς προορισμούς για τη φετινή άνοιξη.

#1 Στα Ζαγοροχώρια για υπαίθριες δραστηριότητες

Οι ρυθμοί στην Ήπειρο κυλούν διαφορετικά, γεγονός που θα σας κάνει να ξεχνάτε να κοιτάτε το ρολόι σας και να θέλετε να μείνετε εκεί για πάντα. Όσον αφορά για το τι θα κάνετε εκεί, πιστέψτε μας, οι επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, μιας και τα καταπράσινα Ζαγοροχώρια μπορούν να σας προσφέρουν βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, πεζοπορία, αναρρίχηση σε ψηλές κορυφές με θέα, rafting, ιππασία αλλά και παραδοσιακό φαγητό σε διάφορα ταβερνάκια. Από την άλλη, αν επισκεφτείτε τα καφενεία του τόπου, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τις τοπικές συνήθειες ενώ σας προτείνουμε να επιχειρήσετε ιππασία στις παρυφές της Πίνδου. Επιπλέον, μπορείτε να περιπλανηθείτε από τη Βωβούσα του Ανατολικού Ζαγοριού μέχρι το Πάπιγκο, τα λιθόκτιστα καλντερίμια του Κεπέσοβου και το παραδοσιακό Δίλοφο. Τέλος, αν έχετε τον χρόνο, μην παραλείψετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά από το Μονοδένδρι και καταλήγει στον Εθνικό Δρυμό.

#2 Στη Λίμνη Δόξα για ιππασία

Μπορεί όλες οι εποχές να φαντάζουν ιδανικές για μια απόδραση στην Κοιλάδα Φενεού, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως την άνοιξη, όλα είναι πιο ανθισμένα και πιο ελκυστικά. Η Λίμνη Δόξα με το πολύ πράσινο και τους πάγκους των ντόπιων που πωλούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, και η ομορφιά της ξεπερνά κάθε φαντασία. Εκεί, θα γίνετε «ένα» με τη γοητεία του πράσινου τοπίου και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε παράλληλα τη βόλτα με άλογο κατά μήκος της λίμνης, σε μονοπάτια ή δασικούς δρόμους, το κολύμπι στα νερά της λίμνης, ακόμα και μία ποδηλασία.

#3 Στη Μονεμβασιά για τα ξεχωριστά της αξιοθέατα

Περιτριγυρισμένη από ένα επιβλητικό κάστρο με ενετικές καταβολές, η Μονεμβασιά, ή αλλιώς το «Γιβραλτάρ της Ανατολής», βρίσκεται τοποθετημένη στο ανατολικότερο άκρο της Πελοποννήσου. Στον νομό Λακωνίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα, ένα μέρος με μοναδική ατμόσφαιρα συνδυάζει το ρομαντικό στοιχείο της ιταλικής κουλτούρας με την άγρια ομορφιά του ελληνικού νότου. Ακόμα, οι πανέμορφες εκκλησίες της περιοχής αποτελούν αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε. Ανάμεσά τους η Αγία Σοφία, ο Ναός Παναγίας Χρυσαφίτισσας και η εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού. Τέλος, ο Αρχαιολογικός Χώρος Επίδαυρος Λιμηρά είναι ένα εξίσου ενδιαφέρον μέρος ιστορικής σημασίας, το οποίο θα μπορούσατε να εξερευνήσετε.

#4 Στο Πήλιο για τις ορεινές και παραθαλάσσιες ομορφιές του

Το Πήλιο, και συγκεκριμένα η νότια πλευρά του, αποτελεί έναν προορισμό που ενθουσιάζει κάθε ταξιδιώτη του. Ο συνδυασμός του πράσινου της φύσης με το μπλε της θάλασσας, δημιουργούν ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι. Το Λεφόκαστο, ο Κάλαμος, το Μικρό, ο Κατηγιώργης και οι απέραντες ακτές του Αιγαίου είναι μερικές μόνο από τις τοποθεσίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας. Στο Τρίκερι, μάλιστα, ένα χωριό σχεδόν στην κορυφή του βουνού και με θέα προς την Εύβοια και τον Παγασητικό, μπορείτε να μάθετε πολλά για την ιστορία του τόπου, απολαμβάνοντας παράλληλα τα όμορφα τοπία του. Στο εσωτερικό της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας βρίσκεται ο θρόνος του Ναπολέοντα, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο αλλά και το νησάκι Παλαιό Τρίκερι, που είναι και το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού.

Συνδυάζοντας τις καταγάλανες θάλασσες, αλλά και το άλλοτε τραχύ και άλλοτε κατάφυτο ορεινό τοπίο, η Ελλάδα διαθέτει ομορφιές που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε σε ένα από τα πολλά Σαββατοκύριακά σας. Είναι η ιδανική ευκαιρία να χαλαρώσετε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Newsbomb.gr για τον Τουρισμό