ΕΛΛΑΔΑ

Καπανδρίτι: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές με τη μπουλντόζα

Καπανδρίτι: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές με τη μπουλντόζα
Eurokinissi.gr

Οι αρχές διενεργούν εκτεταμένη έρευνα για την ληστεία που διαπράχθηκε σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι

Μία κινηματογραφική διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι, όπου οι δράστες με μία μπουλντόζα εισέβαλαν στο κατάστημα για να το ληστέψουν.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA οι δράστες φέρονται να ήταν τέσσερις, ενώ ερευνάται η σύνδεσή τους με τη γνωστή σερβική συμμορία «Ροζ Πάνθηρες», η οποία στο παρελθόν έχει προχωρήσει σε παραπλήσιες διαρρήξεις, κυρίως με αυτοκίνητα και σε περιοχές εκτός Αττικής.

Οι Αρχές παράλληλα εστιάζουν τις έρευνες στον εντοπισμό του οχήματος διαφυγής των δραστών, καθώς δεν έφυγαν από το σημείο με την μπουλντόζα, μετά τη ληστεία.

Οι διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν κλέψει την μπουλντόζα με την οποία «μπούκαραν» στο κοσμηματοπωλείο δεν δίστασαν να μετακινήσουν ακόμα και αυτοκίνητο το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κατάστημα ισοπεδώνοντας την είσοδο και τις βιτρίνες, ενώ διέλυσαν κοσμήματα και ρολόγια, χωρίς τελικά να καταφέρουν να κλέψουν τίποτα.

Έτσι, τώρα το ενδιαφέρον της αστυνομίας εστιάζεται στο δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο είναι κλεμμένο και με αυτό εικάζουν οι Αρχές ότι οι ληστές ήθελαν να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο κατάστημα.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, μπουλντόζες έχουν χρησιμοποιηθεί παλαιότερα στην Κρήτη για ληστείες σε ΑΤΜ, ενώ παρόμοιες ληστείες με αυτοκίνητα που προσπάθησαν να σπάσουν τις βιτρίνες καταστημάτων έχουν συμβεί από μέλη της σερβικής συμμορίας «Ροζ Πάνθηρας».

Οι μαρτυρίες για το πρωτοφανές συμβάν και τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι ληστές προκαλούν εντύπωση. «Όπως βλέπετε έσπασαν το τζάμι το μπροστινό, έλυσαν το χειρόφρενο και το έσπρωξαν με ένα άλλο αμάξι, από ό,τι μου είπαν με τζιπ», είπε στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης του ΙΧ το οποίο οι επίδοξοι ληστές μετακίνησαν από μπροστά από το κατάστημα, καθώς τους εμπόδιζε.

Ερωτώμενος εάν άκουσε κάτι, ο ίδιος απάντησε ότι «άκουσα έναν θόρυβο, απλά νόμιζα ότι είναι ο Δήμος που παίρνει τα σκουπίδια, του κάδους που είναι κοντά. Δεν δώσαμε πολλή σημασία. Μας ειδοποίησαν από την αστυνομία ότι έγινε αυτή η ζημιά στο αμάξι μου».

Οι δράστες κατάφεραν να ισοπεδώσουν την είσοδο του κοσμηματοπωλείου, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και στόχευαν, καθώς υπήρχε σύστημα με καπνογόνα, που λειτουργούν ως δικλείδα ασφαλείας και δεν τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους και να κλέψουν το κατάστημα, έτσι, έφυγαν άπραγοι από το σημείο.