ΕΛΛΑΔΑ

Αποκριά: Τι σημαίνει για τον χαρακτήρα και την ψυχολογία σου η στολή που θα φορέσεις

Αποκριά: Τι σημαίνει για τον χαρακτήρα και την ψυχολογία σου η στολή που θα φορέσεις
Unsplash

Με αφορμή την κορύφωση της Αποκριάς σε πολλούς αρέσει να κρυφτούν έστω και για λίγες στιγμές πίσω από μία μάσκα

Λίγες μέρες πριν την κορύφωση της Αποκριάς πολλοί είναι αυτοί που προβληματίζονται για το τι στολή θα επιλέξουν να φορέσουν, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως οι περισσότερες αποκριάτικες στολές που επιλέγονται αντικατοπτρίζουν στοιχεία του χαρακτήρα μα και της ψυχολογίας.

Σε πολλούς αρέσει να κρυφτούν έστω και για λίγες στιγμές πίσω από μία μάσκα, ενώ σύμβουλοι υγείας αναφέρουν πως οι αποκριάτικες στολές παρέχουν -μεταξύ άλλων- την αίσθηση της ελευθερίας. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι «μήπως το κοστούμι που θα φορέσουμε είναι ο καθρέφτης αυτού που θα θέλαμε να είμαστε;»

Ειδικότερα, όταν επιλέγεται ένα «αποκαλυπτικό» ντύσιμο, το πρόσωπο αυτό θέλει να εκτονώσει ή ακόμα και να ξορκίσει την καταπιασμένη πλευρά του εαυτού του.

Όταν ντύνεται ένα διάσημο πρόσωπο, σημαίνει ότι θέλει να «πάρει» κάτι απ’ αυτό, θέλει να ταυτιστεί με τα χαρακτηριστικά του, όπως η δυναμική του, η δόξα του, η επιρροή που έχει στο ευρύ κοινό.

Επίσης, αν επιλέξει μία τρομακτική στολή, σημαίνει, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως έχει πολλές φοβίες και θέλει να αποκτήσεις ένα αίσθημα ελέγχου επί αυτών. Αντίστοιχα, οι στολές των υπερηρώων δείχνουν ότι το πρόσωπο έχει μία αίσθηση διάσωσης του κόσμου, ενώ όταν κάποιος επιλέγει τη στολή του «διαβολάκου» σημαίνει πως θέλει να εμβαθύνει στη σκοτεινή ή στην κακή του πλευρά.