ΕΛΛΑΔΑ

Αρεόπολη: Εορτασμοί για τη 203η επέτειο από την κήρυξη της επανάστασης ενάντια στους Οθωμανούς

Αρεόπολη: Εορτασμοί για τη 203η επέτειο από την κήρυξη της επανάστασης ενάντια στους Οθωμανούς

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη για τη 203η επέτειο από την κήρυξη της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Αρεόπολη Λακωνίας, με την ευκαιρία της 203ης επετείου από την συνάθροιση των επαναστατημένων Μανιατών -την 17η Μαρτίου 1821 υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη- για την κήρυξη της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ιωάννη Μπρατάκου, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν έπαρση Σημαίας, δοξολογία στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ΄ και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, αναπαράσταση έναρξης της επαναστάσεως, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση τμημάτων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τμήματα Απόδοσης Τιμών, Στρατιωτικής Μουσικής καθώς και τη διέλευση ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών F - 4E.