ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Υποσχέθηκαν στους συλληφθέντες... δωρεάν διαμονή στις φοιτητικές εστίες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Υποσχέθηκαν στους συλληφθέντες... δωρεάν διαμονή στις φοιτητικές εστίες

Από την αστυνομική έφοδο στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, συνελήφθησαν τρία άτομα.

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή των τριών ατόμων, ενός Αργεντινού, μιας Σουηδής και ενός Έλληνα, που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 16/3 στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Ενδιαφέρον έχει αυτά που ανέφεραν στους αστυνομικούς, σχετικά με τον λόγο της παρουσίας τους στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Ο ένας, ο ιταλο-αργεντινός ζογκλέρ, ανέφερε ότι πάντα ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και τον συμβούλεψε ένας άλλος ζογκλέρ, από την Ιταλία, να έρθει και ότι θα φιλοξενηθεί σε... φοιτητική εστία δωρεάν, γιατί έτσι είναι εδώ! Πράγματι, ο ίδιος έμενε στην φοιτητική εστία επί 15 ημέρες.

Η πληροφορία ότι εδώ οι φοιτητικές εστίες είναι για... όσους θέλουν να μείνουν δωρεάν, φαίνεται ότι έχει διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη.

Έτσι και η Σουηδή που συνελήφθη, η οποία είπε στους αστυνομικούς τα ίδια. Δηλαδή, είπε ότι ήταν όνειρο για αυτήν το ταξίδι στην Ελλάδα και απευθύνθηκε σε κοινότητα της Σουηδίας, όπου επίσης της είπαν ότι μπορεί να μείνει στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου!

Ο τρίτος, είναι Έλληνας και άστεγος και ανέφερε ότι δεν είχε που αλλού να μείνει.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Εν τω μεταξύ, ρόπαλα, μπουκάλια, κράνη, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου και καμένες ελληνικές σημαίες, ήταν μερικά από τα ευρήματα των Αρχών μέσα σε αυτές τις εστίες...