ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του γιου της

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του γιου της
GLOMEX

Ένα ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΚΑΒ Κατερίνης, μια συνταξιούχος στη μνήμη του γιου της 

Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΚΑΒ Κατερίνης, μια συνταξιούχος στη μνήμη του γιου της, που έφυγε από την ζωή λίγα χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την Ειρήνη Παρασκευοπούλου, ο πατέρας της οποίας έφυγε από την ζωή στο αλβανικό μέτωπο κατά τις τελευταίες μάχες και η Πολιτεία ως αντάλλαγμα παραχώρησε 15 στρέμματα γης στην οικογένεια, τα οποία μετά από χρόνια απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητοδρόμου. Τα χρήματα της απαλλοτρίωσης παρέμεναν για χρόνια στον λογαριασμό της οικογένειας μέχρι και το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του γιου της.

Έτσι, η Ειρήνη Παρασκευοπούλου, έλαβε την απόφαση να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, δωρίζοντας το ασθενοφόρο.

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε στο αλβανικό μέτωπο. Θάφτηκε εκεί, άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Η Πολιτεία πριν από κάποια χρόνια μας αποζημίωσε για την ηρωική αυτοθυσία του πατέρα μου. Με αυτά τα χρήματα πήραμε ένα κομμάτι γης, το οποίο απαλλοτριώθηκε από το κράτος για την κατασκευή δρόμου. Το θεώρησα ιεροσυλία να χαλάσω αυτά τα χρήματα και αποφάσισα να προβώ στην αγορά του ασθενοφόρου στη μνήμη του γιου μου. Τι κάνει άλλο μία μάνα που χάνει το παιδί της στα 56 του χρόνια;», είπε συγκινημένη, η κ. Παρασκευοπούλου, στην κάμερα του ΑΝΤ1.