ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Γεμάτα τα πλοία, στο 90% η πληρότητα στα ΚΤΕΛ

25η Μαρτίου: Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Γεμάτα τα πλοία, στο 90% η πληρότητα στα ΚΤΕΛ
Eurokinissi.gr/Φωτογραφία Αρχείου

Άρχισε η έξοδος του τριημέρου της 25ης Μαρτίου με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν μαζικά το κλεινόν άστυ

Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Οι ταξιδιώτες του δεύτερου τριημέρου που προσφέρει ο Μάρτιος συρρέουν σε λιμάνια, σταθμούς λεωφορείων και αεροδρόμια προκειμένου να ταξιδέψουν για τον προορισμό που έχουν επιλέξει για τη μίνι απόδρασή τους, ενώ και στους δρόμους αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων.

Τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία διεξαγόταν με σχετική ομαλότητα, ωστόσο η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τόσο το απόγευμα όσο και το πρωί του Σαββάτου, για εκείνους που εργάζονταν μέχρι πιο αργά την Παρασκευή.

Η διέλευση από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών μέχρι τώρα ήταν ομαλή, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 100.000 αυτοκίνητα, θα φύγουν από την Αθήνα, όπως και την Καθαρά Δευτέρα.

Από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, με τα νησιά του Αργοσαρωνικού να είναι πρώτα στις προτιμήσεις των εκδρομέων. Ταξιδιώτες που μίλησαν στην κάμερα του Alpha ανέδειξαν ως δημοφιλείς προορισμούς την Αίγινα, τη Σαλαμίνα και τις Σπέτσες, κυρίως λόγω κόστους αλλά και επειδή επέλεξαν να αποφύγουν τα πολύωρα ταξίδια, μιας και πρόκειται για απόδραση τριών ημερών.

Σήμερα είναι συνολικά προγραμματισμένα 41 πλοία να ταξιδέψουν προς Σαρωνικό, Κυκλάδες και Κρήτη.

Έντονη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, με την πληρότητα των δρομολογίων να φτάνει το 90%, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Κόρινθος, η Πάτρα και η Λακωνία.