ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Κοινοτάρχης κηρύχθηκε έκπτωτος για οφειλές του παππού του

Ρόδος: Κοινοτάρχης κηρύχθηκε έκπτωτος για οφειλές του παππού του

Ρόδος: Μία πρωτόγνωρη περιπέτεια έκανε τον κοινοτάρχη να κηρυχθεί έκπτωτος από τη θέση του

Για οφειλές ύψους 600 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΡ, την στιγμή που δεν διαθέτει ούτε μετρητή στο όνομα του (!), κηρύσσεται έκπτωτος από τη θέση του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Διμυλιάς Ρόδου Αλέξης Γιορδαμνής!

Μάλιστα όπως διαπίστωσε ο Κοινοτάρχης έπειτα από μία μικρή έρευνα που έκανε, η οφειλή ανήκει στον παππού του και σε εκείνου το ΑΦΜ έχει βεβαιωθεί, όμως καταλογίζεται στον ίδιο με αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκπτωσή του! Και φυσικά ουδείς γνωρίζει κάτι αλλά ούτε και αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό το μπέρδεμα, καθώς η μία υπηρεσία ρίχνει το «μπαλάκι» στην άλλη!

Ο κ. Γιορδαμνής, μιλώντας στο rodiaki.gr, ανέφερε ότι η περιπέτειά του ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν και ενημερώθηκε με έγγραφο που περιλαμβάνει την απόφαση της γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με θέμα τη «διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης έκπτωσης από το αιρετό αξίωμα λόγω οφειλών».

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο αναφέρεται, πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώθηκε για το θέμα αυτό με εμπιστευτικό έγγραφο (στις 8 Μαρτίου 2024) της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου «κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου όλων των ανακηρυχθέντων με την υπ’ αρ. 22/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου διαπίστωσε ότι ο οφειλέτης της Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου κ. Γιορδαμνής Αλέξιος του Παναγιώτη εκλέχθηκε σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Διμυλιάς του δήμου Ρόδου και δεν εξόφλησε ή ρύθμισε την οφειλή του, η οποία υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ έως την ημέρα της εγκατάστασης των δημοτικών αρχών, δηλαδή έως τις 2 Ιανουαρίου 2024» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «και ως εκ τούτου εκπίπτει αυτοδικαίως από το αιρετό αξίωμα λόγω ύπαρξης ασυμβιβάστου».

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι «για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη τού Επόπτη Ο.Τ.Α. εντός 15 ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή μη ρύθμισης της οφειλής από την Οικονομική Υπηρεσία».

Ο Κοινοτάρχης Διμυλιάς αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, προσέφυγε στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου όπου ζήτησε να μάθει τι σημαίνουν όλα αυτά ενώ επισήμανε πως ουδεμία οφειλή έχει ο ίδιος είτε στη ΔΕΥΑΡ, είτε σε οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιορδαμνής μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης η απάντηση που πήρε ήταν πως η ΔΕΥΑΡ είχε στείλει λίστα με ονόματα οφειλετών, μεταξύ των οποίων και το δικό του, στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου και ως εκ τούτου ο κοινοτάρχης Διμυλιάς προσέφυγε στη συνέχεια στη ΔΕΥΑΡ. Αλλά και εκεί τον πληροφόρησαν πως σε καμία λίστα από αυτές που εστάλησαν δεν περιλαμβανόταν το όνομά του!

Και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού, όπως ο ίδιος τονίζει πως «δεν έχω κάποιο λογαριασμό αλλά ούτε υδρόμετρο στο όνομά μου»! Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέκυψε από την έρευνα που έκανε ο κοινοτάρχης Διμυλιάς είναι πως πράγματι υπάρχει μία οφειλή ύψους 608 ευρώ που όμως αφορά τον παππού του και όχι τον ίδιο! Και μπορεί ο παππούς να έχει το ίδιο επίθετο και πατρώνυμο (το όνομα του παππού είναι Αλέξανδρος και όχι Αλέξιος) όμως έχει διαφορετικό ΑΦΜ από αυτό του εγγονού του και εκεί έχει βεβαιωθεί η οφειλή!

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γιορδαμνής έχει ζητήσει να ξεκαθαριστεί το θέμα άμεσα, ενώ έχει ενημερώσει και τον νομικό του σύμβουλο, ώστε να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο «πόδι» ο Άγιος Νικόλαος για την εξαφάνιση 16χρονης

Θεσσαλονίκη: 30χρονος έκρυβε 16 κιλά κάνναβης στον καναπέ του σπιτιού του

25η Μαρτίου: Στον ουρανό της Χίου μια μεγάλη ελληνική σημαία