ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μαθητική παρέλαση

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μαθητική παρέλαση

Άρχισε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Της Φανής Χαρίση

Την παρέλαση άνοιξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», ενώ συνολικά θα παρελάσουν 44 σύλλογοι, ενώσεις και σωματεία όπως η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας και ο Σύνδεσμος Τραυματιών Εφέδρων Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Θεσσαλονίκης Η παρέλαση διεξάγεται υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ θα ακολουθήσουν μαθητές από 19 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης υπό τα εμβατηρια που θα παιανίσει η φιλαρμονική του Παπαφείου Ιδρύματος «Ο Μελιτεύς».

Δείτε την gallery:

Η παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με τα τέσσςρα στρατιωτικά πεζοπόρα τμήματα, τα οποία θα συνοδεύσει η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου και πραγματοποιηθήκαν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρωο του Γ' Σώματος Στρατού.

Παρόντες στην παρέλαση ειναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικης ομαδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φαμελος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλοθεος, βουλευτές και φορείς της πόλης.