ΕΛΛΑΔΑ

Λάβρος ο Μητροπολίτης Λαρίσης κατά βουλευτή της ΝΔ που ψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Λάβρος ο Μητροπολίτης Λαρίσης κατά βουλευτή της ΝΔ που ψήφισε το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σαφέστατα μηνύματα του Μητροπολίτη από άμβωνος 

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος κατά βουλευτή στον απόηχο όσων συνέβησαν αναφορικά με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου βρέθηκε συγκεκριμένα ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αναλυτικότερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη νίκη της Ορθοδοξίας κατα πασών των αιρέσεων και τόνισε πως αυτό ουσιαστικά σημαίνει πρώτον μεν ότι κανείς δεν μπόρεσε να αποδείξει ψεύτικα τα λόγια του Χριστού και την πίστη μας, δεύτερον ότι ακόμα και αν ο λόγος της Εκκλησίας δεν εισακούεται και επικρατούν ιδεολογίες ή νόμοι αντιχριστιανικοί, η Εκκλησία δεν παθαίνει τίποτα αντιθέτως η κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες και αποσαθρώνεται και τρίτον όπου υπάρχει συνειδητή χριστιανική ζωή αναδεικνύονται ευλογημένα αποτελέσματα και στην Εκκλησία και στην κοινωνία.

Ωστόσο όπως κατέγραψε το tirnavospress.gr, ο κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Ροδιά, μίλησε ξανά για τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτή την φορά υποδεικνύοντας ουσιαστικά τον βουλευτή που παρευρέθηκε σε Ιερό Ναό της Λάρισας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας κρατώντας μια εικόνα.

larisa.jpg

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης: «Προσωπικά είχα την απορία αύριο στην γιορτή του Ευαγγελισμού, κάποιοι που ψήφισαν αυτό το νόμο με τι μούτρα θα εμφανιστούν στην εκκλησία και πως θα ασπαστούν την Ιερά εικόνα. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδράσω. Αλλά αυτό το πρόσωπο που θα ασπάζονταν στην εικόνα θα το σέβονταν πραγματικά και πως θα εμφανίζονταν μπροστά στην Ιερή αυτή Εικόνα που σημαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψήφισαν.

Σήμερα με έκπληξη είδα έναν από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο, βουλευτή, έναν ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα απέχει, δεν θα ψήφιζε εναντίον αλλά δεν θα ψήφιζε και υπέρ, τελικά δεν έκανε αυτό που μας είπε και ψήφισε υπέρ, δικαίωμα του αυτός θα κριθεί. Τον είδαμε σήμερα να στέκεται σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας μέσα σε ναό στην Λάρισα και μάλιστα με τρόπο που κρατούν οι χιλιαστές το περιοδικό τους να κρατά μια εικόνα του Ευαγγελισμού. Για να αποδείξει ότι δεν έχει συναίσθηση αυτού που κάνει. Για να αποδείξει ότι έχει παχυλή άγνοια.

Την εικόνα του Ευαγγελισμού, που δεν συμβολίζει απλά την πνευματική ελευθερία αλλά και τον σεβασμό του θεού στον τρόπο συλλήψεως του ανθρώπου, τον σεβασμό του Θεού σε όλη αυτή τη διαδικασία να μου την κρατάει μέσα στο ναό για να δείξει πόσο καλός χριστιανός είναι… Ως πότε θα μας εμπαίζουν κάποιοι…. »

Δείτε το βίντεο: