ΕΛΛΑΔΑ

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024: H μεγάλη γιορτή των τεχνών για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024: H μεγάλη γιορτή των τεχνών για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο

To Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024, κορυφώνεται στις 20/4 με τη συναυλία της Chamber Orchestra of Europe (Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης).

Το Μέγαρο καλωσορίζει την πιο όμορφη εποχή του χρόνου με το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ της 'Ανοιξης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 20 Απριλίου και συνδυάζει συναυλίες και παραστάσεις χορού με γνωστά διεθνή σχήματα.

Η φετινή εαρινή γιορτή των τεχνών αρχίζει με το Quartetto d'Archi della Scala (Κουαρτέτο Εγχόρδων της Σκάλας του Μιλάνου) και τον  'Αλασνταιρ Μπήτσον στις 8/4. Το φημισμένο σχήμα μουσικής δωματίου, στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, συμπράττει με τον διακεκριμένο Σκοτσέζο πιανίστα στην ερμηνεία του Κουιντέτου με πιάνο σε φα ελάσσονα του Σεζάρ Φρανκ. Στο πρόγραμμά του Κουαρτέτου της Φιλαρμονικής της Σκάλας του Μιλάνου, περιλαμβάνονται τα Χρυσάνθεμα και τα Τρία μενουέτα για κουαρτέτο εγχόρδων του Τζάκομο Πουτσίνι, καθώς και το Τέταρτο κουαρτέτο εγχόρδων σε ντο ελάσσονα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Το επιβλητικό εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου, γίνεται για μία ακόμη χρονιά, πόλος έλξης για διεθνούς φήμης Ευρωπαίους οργανίστες. Μετά τον Χουάν ντε λα Ρούμπια, οργανίστα της Sagrada Familia της Βαρκελώνης, και τον Ολιβιέ Λατρύ της Notre-Dame του Παρισιού, που εμφανίστηκαν στα Φεστιβάλ της 'Ανοιξης 2022 και 2023 αντίστοιχα, στις 9/4 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Βίνφρηντ Μπαίνιχ, διακεκριμένο οργανίστα του καθεδρικού ναού της Κολωνίας. Εκτός από κομμάτια του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ο προβεβλημένος Γερμανός μουσικός και μουσικολόγος θα ερμηνεύσει έργα Μπάρμπερ, Βιερν και Λιστ και θα ολοκληρώσει το ρεσιτάλ του προσφέροντας στους ακροατές έναν εντυπωσιακό αυτοσχεδιασμό.

Από τις 12 έως τις 14/4, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στον σύγχρονο χορό. Ο Οχάντ Ναχαρίν και το Batsheva Ensemble ‒ μία από τις πιο επιδραστικές ομάδες σύγχρονου χορού της εποχής μας, ιδιαίτερα αγαπητή και στην Ελλάδα ‒ παρουσιάζουν το έργο «Last Work», που μιλά για ένα ονειρικό παρελθόν, ένα χαοτικό παρόν και για την απόγνωση που προκαλεί ένα άγνωστο μέλλον.

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στη βιολονίστα Ζανίν Γιάνσεν, κατά την εμφάνισή της, το 2022, με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, αλλά και στον πιανίστα Ντενίς Καζούχιν, ο οποίος συμμετείχε πέρυσι στο Φεστιβάλ της Άνοιξης, οι δύο χαρισματικοί δεξιοτέχνες επιστρέφουν στο Μέγαρο για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στις 16/4. Φέτος, επέλεξαν μερικά από τα ωραιότερα έργα για βιολί και πιάνο τριών μεγάλων συνθετών του γερμανικού ρομαντισμού με κοινή πορεία στην τέχνη και τη ζωή: σονάτες και ρομάντσες του Ρόμπερτ Σούμαν, του Γιοχάννες Μπραμς και της Κλάρας Σούμαν.

To Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024, κορυφώνεται στις 20/4 με τη συναυλία της Chamber Orchestra of Europe (Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης). Στο πόντιουμ, ο κορυφαίος διεθνής μαέστρος Κωνσταντίνος Καρύδης, που καθοδηγεί μουσικά το φημισμένο σύνολο σε ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του 19ου και 20ού αιώνα. Με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης συμπράττει ο νεαρός βιρτουόζος πιανίστας Γιαν Λισέτσκι. Συμμετέχουν επίσης ως σολίστ, από την Ορχήστρα, οι βιολονίστες Στηβ Κόουπς και Λούσυ Γκουλντ, καθώς και ο τσελίστας Γουίλ Κόνγουεϋ.

H προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.megaron.gr .