ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Μαϊμού» γιατρός απαιτούσε μία περιουσία από 50χρονη

Βόλος: «Μαϊμού» γιατρός απαιτούσε μία περιουσία από 50χρονη

Βόλος: Ο «μαϊμού» γιατρός επικοινώνησε σε σταθερό τηλέφωνο με την 50χρονη, μιλούσε σπαστά ελληνικά και ούτε λίγο ούτε πολύ της ζήτησε 90.000 και πλέον ευρώ, προκειμένου να σώσει την κόρη της

Αντιμέτωπη με μία απίστευτη πλεκτάνη βρέθηκε την περασμένη Κυριακή μία 50χρονη από τον Βόλο. Η γυναίκα ήταν υποψιασμένη με τις τηλεφωνικές απάτες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με φόντο τα «μαϊμού» τροχαία στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ο «μαϊμού» γιατρός επικοινώνησε μαζί της στο σταθερό τηλέφωνο. Μιλούσε σπαστά ελληνικά και ούτε λίγο ούτε πολύ της ζήτησε 90.000 και πλέον ευρώ, προκειμένου να σώσει την κόρη της, διότι όπως της είπε κινδύνευε άμεσα να υποστεί γάγγραινα και έπρεπε να χειρουργηθεί επειγόντως.

«Εάν δεν εγχειρήσω το κόρη σου σε μια ώρα θα πάθει γάγγραινα και σηψαιμία» είπε σε ύφος σοβαρό. «Για να μπορέσω να τη σώσω θα πρέπει να πληρώσεις πολλά χρήματα, αλλά έχω βρει τη λύση. Θα βγάλω τις χρυσές λάμες από ασθενή που βρίσκεται σε κώμα και θα τις βάλω στο κορίτσι σου, γιατί τις έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά, αρκεί εσύ να βρεις τα χρήματα».

Το υποψήφιο θύμα, που δεν έχει παιδιά, αρχικά σκέφτηκε να παγιδεύσει τον απατεώνα προκειμένου να γίνει «τσακωτός» από τις αρχές. Έτσι συνέχισε την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του θέλοντας να δει μέχρι που θα το φτάσει… Όταν όμως ο θρασύτατος «συνομιλητής» της άρχισε να κάνει εκπτώσεις στο αρχικό ποσό που ζήτησε και να αποδέχεται τα 5.000 ευρώ που του αντιπρότεινε, την έπιασαν τα γέλια.

«Θα μου δώσεις αυτό το ποσό για προκαταβολή και αφού παραγγείλω και τα υπόλοιπα υλικά που χρειάζομαι από την Ελβετία θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σου για τα υπόλοιπα», ήταν η προτροπή του.

Όταν όμως η 50χρονη με ύφος περιπαικτικό ζήτησε λεπτομέρειες για το που θα γίνει η συνάντηση για να του παραδώσει τα χρήματα ο δράστης κατάλαβε πως αντί να στήσει παγίδα έγινε αντιληπτός και της έκλεισε το τηλέφωνο βρίζοντας.

«Κάνεις μαμουνιές κυρία και θα το πληρώσεις ακριβά αυτό», ήταν η τελευταία του κουβέντα πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν από τρεις μέρες ένας ηλικιωμένος από τον Ριζόμυλο έπεσε θύμα παρόμοιας απάτης και κατάφεραν να του αρπάξουν 8.000 ευρώ, με τις αρχές να προειδοποιούν, προτρέποντας όλους να είναι προσεκτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πατέρας πήγαινε για ερωτικό μασάζ με την 9χρονη κόρη του

Καμίνια: Έκαναν... καντάδα με Θεοδωρίδου σε μαθητή για τα γενέθλιά του

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 27χρονου για το οπαδικό επεισόδιο τον περασμένο Οκτώβριο στη Βούλγαρη