ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Η στιγμή της αποφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης

Σεπόλια: Η στιγμή της αποφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια μετά την απόφαση του δικαστηριού 

Αποφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας για την πολύκροτη υπόθεση.

H 37χρονη μετά από 18 μήνες εγκλεισμού στις φυλακές του Κορυδαλλού το μεσημέρι της Τρίτης 2 Απριλίου απελευθερώθηκε και έπεσε κατευθείαν στην αγκαλιά των παιδιών της.

Η ίδια δεν θέλησε να παραχωρήσει κάποια δήλωση στις κάμερες, ωστόσο ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας σημείωσε πως «για έναν άνθρωπο, όταν παραμένει 18 μήνες στη φυλακή είναι πάρα πολύ δύσκολο, ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά πρωτίστως η κόρη της έλεγε από την αρχή ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση».

Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

«Αισθάνεται δικαιωμένη»

Παράλληλα δήλωσε ότι «Μακάρι να έχει αυτή η οικογένεια ένα καινούργιο ξεκίνημα, μία καινούργια αρχή, το παιδί θέλει πολύ μεγάλη βοήθεια στην παρούσα φάση, πρέπει να συνεχίσει το σχολείο στο συγκεκριμένο μέρος που κατοικεί με τη θεία, η μητέρα θα πηγαίνει να το βλέπει και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα φτιάξουν».

«Σίγουρα αισθάνεται δικαιωμένη την πίστεψαν πραγματικά, σκύψανε πάνω της και πάνω σε αυτό το παιδί που έλεγε την αλήθεια», σημείωσε για την μητέρα, ενώ για το θέμα της επιμέλειας εξήγησε: «Η μητέρα έχασε την επιμέλεια λόγω του εγκλεισμού. Είναι διαδικαστικό το θέμα για να πάρει ξανά την επιμέλεια».

Κλείνοντας ο Απόστολος Λύτρας σημείωσε ότι «το παιδί ήταν πάρα πολύ χαρούμενο, εξέφρασε την ικανοποίησή της στη μητέρα της (σ.σ. για την αποφυλάκισή της)».

Η μητέρα της 12χρονης πλέον θα βρεθεί δίπλα στα παιδιά της, ενώ όπως σημείωσε και ο κύριος Λύτρας, θα επισκέπτεται την 12χρονη εκεί που μένει με την θεία της και συνεχίζει να φοιτά σε σχολείο της περιοχής.

Να σημειώσουμε πως η 37χρονη αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες πριν της εκβίασης, για την οποία το δικαστήριο της επέβαλλε ποινή 20 μηνών, ωστόσο εφόσον είχε ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της βρέθηκε εκτός φυλακής.

Σε ό,τι αφορά τα ελαφρυντικά, το δικαστήριο τα απέρριψε για την μητέρα της 12χρονης, αποδεχόμενο πλήρως την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, με την εισαγγελέα να υπογραμμίζει ότι η 37χρονη έχει επιδειξει σοβαρή παραμέληση στο 12χρονο παιδί της.

Σχετικές ειδήσεις