ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: «Μου είπαν να πεθάνει το παιδί μου», λέει η δικηγόρος του Ηλία Μίχου

Σεπόλια: «Μου είπαν να πεθάνει το παιδί μου», λέει η δικηγόρος του Ηλία Μίχου
Η δικηγόρος του Ηλία Μίχου, Μαρία Κουρτέση
Glomex

Η δικηγόρος του Ηλία Μίχου, Μαρία Κουρτέση, δέχθηκε απείλες για την ίδια και την οικογένεια της για την υπόθεση των Σεπολίων.

Στο στόχαστρο της κοινής γνώμης βρέθηκε η δικηγόρος του Ηλία Μίχου, Μαρία Κουρτέση, για την πολύκροτη υπόθεση με τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια, όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στην εκπομπή T-live.

«Δύο άνθρωποι αυτή τη στιγμή επιστρέφουν στη φυλακή κι επιστρέφουν ως καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό» ανέφερε αρχικά η γνωστή ποινικολόγος.

Η δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του 53χρονου:

«Πήγα να δω σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο τον κατηγορούμενο πριν την απαγγελία της απόφασης επί της ενοχής. Όποιος κι αν είναι, είναι ένας κρατούμενος. Συζητήσαμε και κάποια στιγμή, έσκυψε το κεφάλι και με ρώτησε γιατί τον ανέλαβα γιατί ο σύζυγός μου είναι στην ηλικία του και η κόρη μου στην ηλικία του κοριτσιού από τον Κολωνό. Του είπα ότι έκανε κάτι ελεεινό, ανήθικο, εξ’ ορισμού παράνομο και κακουργηματικό και του τόνισα ότι μακάρι να τον βοηθήσει ο Θεός να λυτρωθεί. Αν ήταν μαστροπός, γυναίκα, κι αν ήσουν εγώ και εξέδιδες την κόρη σου, δε θα είχα τίποτα να πω για σένα.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε, δέχθηκε κατάρες για την οικογένειά της, ακόμα και για το παιδί της:

Ο κόσμος μάς ακούει και εισπράττω κατάρες, προσβολές, μου είπαν να πεθάνει το παιδί μου, να βγάλω καρκίνο εγώ, ο σύζυγός μου, η κόρη μου… Δέχτηκα σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μου» είπε μεταξύ άλλων, η κυρία Κουρτέση.