ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε συμμορία «ρήμαζε» σπίτια σε χωριά – Πάνω από 150.000 ευρώ η λεία τους

Ρόδος: Εξαρθρώθηκε συμμορία «ρήμαζε» σπίτια σε χωριά – Πάνω από 150.000 ευρώ η λεία τους

Ρόδος: Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα και αναζητούνται ακόμη δύο - Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από επισταμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, εγκληματική ομάδα – συμμορία τα μέλη της οποίας παραβίαζαν κατοικίες σε χωριά της Ρόδου.

Συνελήφθησαν, τη Δευτέρα (1 Απριλίου 2024) έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο άνδρες ηλικίας 19 και 29 ετών, καθώς και μια γυναίκα 29 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων, βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών προσώπων, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε οι δύο δράστες (άνδρες) μαζί με τους συνεργούς τους χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες άλλου οχήματος, περιφέρονταν σε χωριά της Ρόδου όπου εντόπιζαν κατοικίες τις οποίες παραβίαζαν αφαιρώντας χρησιμοποιώντας κοσμήματα και χρήματα.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, τέθηκε σε εφαρμογή, από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, επιχειρησιακό σχέδιο στοχευμένης επιτήρησης συγκεκριμενών περιοχών, στο πλαίσιο του οποίου το Σάββατο (30 Μαρτίου 2024) βραδινές ώρες στην περιοχή της Παστίδας εντοπίσθηκαν οι δράστες από περιπολούντες αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή οδηγώντας επικίνδυνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Ακολούθως, πρώτες πρωινές ώρες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή των Καλυθιών, μέσα στο οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμημάτων και αντικειμένων, καθώς και πινακίδες άλλου οχήματος.

Συνεχιζόμενων των αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν προχθές το βράδυ στον αερολιμένα Ρόδου οι τρεις συλληφθέντες να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα και ακινητοποιήθηκαν προβάλλοντας αντίσταση, προκειμένου να ματαιώσουν την προσαγωγή τους.

Στην κατοχή της 29χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 285 ευρώ και ένα ρολόι χειρός

Από την αποδόμηση της δράσης έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα – αντικείμενα και χρήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 153.000 ευρώ, μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου το οποίο χρησιμοποιούσαν καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο 2023 έως 30 Μαρτίου 2024.

Το όχημα και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και όσα έχουν αναγνωριστεί αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr