ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Ζάκυνθο: Η 49χρονη ζητούσε «χρήματα αντί στεφάνων» για τα παιδιά που κακοποιούσε

Σοκ στη Ζάκυνθο: Η 49χρονη ζητούσε «χρήματα αντί στεφάνων» για τα παιδιά που κακοποιούσε
Unsplash

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί η συλληφθείσα 49χρονη στη Ζάκυνθο

Φρίκη έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό κακοποίησης ανήλικων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη Ζάκυνθο.

Πλέον η γυναίκα έχει συλληφθεί, ενώ έρευνα για το περιστατικό πραγματοποιεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής των Αλυκών.

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι από μερικές ημέρες που έγινε η κηδεία του συζύγου της 59χρονης γυναίκας αυτή είχε κάνει μια ανάρτηση στο FaceBook που έγραφε: «Αντί για στεφάνι, όποιος θέλει, να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου».

Δείτε την ανάρτηση:

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά στη Ζάκυνθο πριν από λίγες ημέρες, όταν αυτοκτόνησε ένας 49χρονος άνδρας στον Άγιο Δημήτριο. Ο εν λόγω άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο, ωστόσο λίγο νωρίτερα είχε αφήσει σημείωμα. Τα ανήλικα παιδιά του, 12 και 9 ετών, μεταφέρθηκαν στη Ζάκυνθο, για να ζήσουν με τη θετή μητέρα τους.

Σύμφωνα με το imerazante, η 49χρονη μητέρα κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά εδώ και 3 χρόνια και εκείνα αναγκάστηκαν να αναζητήσουν βοήθεια από μία γειτόνισσα. Ειδικότερα, ένα από τα ανήλικα, τρομοκρατημένο, κλαίγοντας και με εμφανείς εκδορές σε σημεία του σώματος του, προσέτρεξε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου (6/4) για βοήθεια στη γειτονική κατοικία, όπου ανέφερε, ότι η μητέρα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσης τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.

Το αποτέλεσμα ήταν η γειτόνισσα να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία της περιοχής και να ακολουθήσει η σύλληψη της 49χρονης γυναίκας. Για την ακρίβεια, στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με ομάδα ενστόλων όπου εντόπισαν τη γυναίκα με τα ανήλικα παιδιά και οδηγήθηκαν στο οικείο Α.Τ. ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Από τη προανάκριση προέκυψε ότι, η γυναίκα άσκησε ψυχολογική και σωματική βία στα παιδιά χτυπώντας τα στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες). Λόγω της κατάστασής τους, τα ανήλικα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Εκεί εξετάστηκαν από γιατρούς και πράγματι διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στα σώματά τους.

Από την πλευρά του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων, ενώ η 49χρονη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.