ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: 3.000 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μετά τη δολοφονία της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: 3.000 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μετά τη δολοφονία της Κυριακής

Το επόμενο διάστημα θα βγουν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση της Κυριακής

Συνεχίζονται οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μετά τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Μόνο μέσα σε μια μέρα - και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου - έγιναν 26 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές όλης της χώρας.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, στην Άμεση Δράση έχουν γίνει τουλάχιστον 3.000 καταγγελίες για επιθέσεις κατά των γυναικών την τελευταία εβδομάδα.

Μιλώντας για το θέμα η δρ. Εγκληματολογίας, Κέλλυ Ιωάννου, ανέφερε πως πριν τη σωματική βία έχουν προηγηθεί άλλα red flags, όπως ψυχολογική και λεκτική βία. Η κακοποίηση που υφίσταται το θύμα, σημείωσε, ασκείται από τον κακοποιητή σε τέτοιο βαθμό ώστε το θύμα να νιώσει ανίκανο.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι πρότινος οι γυναίκες που υφίσταντο κακοποιητική σχέση μπορεί να μην μιλούσαν, γιατί δεν ένιωθαν το κομμάτι της εμπιστοσύνης για να μιλήσουν και πλέον τους είναι πιο εύκολα να πάρουν ένα τηλέφωνο και να πουν όσα βιώνουν».

Το επόμενο διάστημα, πάντως, θα βγουν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση της Κυριακής. Βέβαια, σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, δύο εκ των έξι αστυνομικών - με βάση τη γνωμάτευση του ψυχολόγου - κρίθηκαν ανίκανοι να φέρουν όπλο.