ΕΛΛΑΔΑ

«Είναι όλα σκευωρία», λέει ο καθηγητής στην Αλεξανδρούπολη - Το αίτημα της οικογένειας της 17χρονης

Αλεξανδρούπολη

Η δίκη του καθηγητή Βιολογίας Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης, που κατηγορείται για απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 17χρονης, θα γίνει την επόμενη Παρασκευή

Ο καθηγητής Βιολογίας, μιλώντας στο Star, ανέφερε: «Απαιτώ ένα συγγνώμη για τις ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου. Είναι πολύ γελοίο ότι μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει κάποιον και να πάρει το 100 και τώρα αυτή τη στιγμή μπορούν να με συλλάβουν με οποιαδήποτε κατηγορία».

Την Πέμπτη, ο καθηγητής Βιολογίας παρουσιάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας του σχολείου, απειλής και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μαθήτριάς του.

Μιλώντας στο Star, είπε χαρακτηριστικά: «Με ένα συγγνώμη θα λυθεί όλη η υπόθεση γιατί είναι τελείως ψευδείς οι κατηγορίες. Αυτό θα βοηθούσε και τη μαθήτρια να επανέλθει στο ρυθμό της και τέλως πάντων θα βοηθούσε και το σχολείο να βρει την ισορροπία του. Εγώ όμως θα βρω και ποιός έιναι ο ένοχος για τη διαταραχή του σχολείου», είπε ο καθηγητής.

Στη συνέχεια είπε πως... δεν γνωρίζει για ποιον λόγο διατάχθηκε ΕΔΕ στο σχολείο. «Παρουσιάζονται καινούργια στοιχεία ότι έχω διαταράξει την ησυχία του σχολείου. Τόσα χρόνια δεν την διαταράσσω, τώρα άλλαξε η διεύθυνση και ξαφνικά δε με θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

Επιμένει στη σκευωρία ο καθηγητής Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη

Από την πρώτη μέρα που άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη, ο καθηγητής τονίζει πως «είναι όλα σκευωρία».

«Εκείνη τη μέρα ήρθε ο κύριος που είδατε και με έβρισε, εγώ πήγα στην αστυνομία για να κάνω μήνυση εναντίον του και τελικά κάνανε μήνυση εναντίον μου. Γιατί έκανα την πρώτη ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμά μου. Είχαν έρθει τα παιδάκια, την πρώτη ώρα την κάναμε. Ναι είχα άδεια αλλά αυτό είχε γίνει πολλές φορές. Εγώ είχα άδεια και παρατηρώ ότι είμαι και στο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν πάω στην δουλειά μου παίρνω άδεια απουσίας και μετά από 12 τέτοιες άδειες με απολύουν», είπε στο Star.

Μαθητές σχολείου για καθηγητή: Τους τελευταίους 4 μήνες άλλαξε συμπεριφορά
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ ο καθηγητής βιολογίας περιγράφεται από τους μαθητές του 3ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης ως ένα φιλικό άτομο που ήταν πάντα δίπλα στους, τους τελευταίους 4 μήνες άλλαξε ραγδαία η συμπεριφορά του. Πήγαινε στο σχολείο ντυμένος εκκεντρικά και παρουσίαζε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, όπως είπαν οι μαθητές στο Star.

Η οικογένεια της 17χρονης θέλει την απομάκρυνσή του από το σχολείο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μέλημα της οικογένειας της 17χρονης είναι να προστατεύσουν το παιδί τους και τους συμμαθητές του, χωρίς να είναι επιθετική απέναντι στον καθηγητή.

Η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε χθες από το δικαστήριο να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον καθηγητή και να διεξαχθεί η επερχόμενη δίκη κεκλεισμένων των θυρών ώστε να είναι σχετικά πιο ανώδυνη για τη μαθήτρια.

Επιθυμία τους είναι η 17χρονη να επιστρέψει στο σχολείο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για να αφοσιωθεί στις πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου. Τέλος, η οικογένεια της ανήλικης ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από το σχολείο.