ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: «Δώρο» ζωής από 67χρονη σε τέσσερις συνανθρώπους μας

Αγρίνιο: «Δώρο» ζωής από 67χρονη σε τέσσερις συνανθρώπους μας

Δωρεά οργάνων: Μια πράξη ανεκτίμητης αξίας από την οικογένεια της εκλιπούσας

γενναία απόφαση να χαρίσουν ζωή δωρίζοντας τα όργανά 67χρονης έλαβαν οι οικείοι της, στις αρχές του Απριλίου.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου ενημερώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, πως σε συνέχεια της επιτυχούς έκβασης της δωρεάς οργάνων από την 67χρονη εκλιπούσα, τα μοσχεύματα που αφαιρέθηκαν αξιοποιήθηκαν για τις ανάγκες πέντε ασθενών.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο ένας νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε άνδρα που υποβαλλόταν 15 χρόνια σε αιμοκάθαρση, ο δεύτερος νεφρός μεταμοσχεύτηκε σε γυναίκα που υποβαλλόταν 16 χρόνια σε αιμοκάθαρση, το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε άνδρα 58 ετών, οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε άνδρα 47 ετών.

«Οι ευεργετηθέντες ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο αισθάνονται ευγνωμοσύνη για κάθε μόχθησαντα, στο σημείο δε αυτό θέλουμε εκ νέου να εξάρουμε τη μεγαλοψυχία των συναινούντων συγγενών οι οποίοι την ώρα της οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου μπόρεσαν να προβούν στην υπέρτατη προσφορά. Ελπίζουμε το παράδειγμα αυτό να αποτελέσει ένα παράδειγμα προς μίμηση από όλους», καταλήγει η σχετική ενημέρωση του Διοικητή Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Μιχαήλ Σερασκέρη.