ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για σεισμό 4,6 Ρίχτερ στην Εύβοια: «Είχαν προηγηθεί ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις»

Λέκκας για σεισμό 4,6 Ρίχτερ στην Εύβοια: «Είχαν προηγηθεί ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας μιλά για τον σεισμό στην Εύβοια στο Newsbomb.gr

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Απριλίου στην Εύβοια, ωστόσο σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, δεν αποπνέει κάποια ανησυχία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας μίλησε στο Newsbomb.gr και εξήγησε πως όλα συνέβησαν στις 5:27 τα ξημερώματα και πως το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 2χλμ νότια, νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας με εστιακό βάθος στα 18,7χλμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός παρακολουθείται ακόμη, όμως με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι και αυτή την στιγμή, πρόκειται για τον κεντρικό σεισμό.

Ο ίδιος ανέφερε πως νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δύο ακόμη μικρότερης κλίμακας σεισμικές δονήσεις, 2,5 και 3 Ρίχτερ ενώ αφότου ολοκληρώθηκε ο κεντρικός, ακολούθησαν ακόμη δύο σεισμοί 4 Ρίχτερ. Ωστόσο, αυτό που καθιστά σαφές ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών είναι πως «δεν μας ανησυχεί ο σεισμός αλλά παρακολουθείται».