ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος - Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και... το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

Κως: Πνίγηκε από τροφή το βρέφος - Όσα έδειξε ο ιατροδικαστής και... το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

Ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής που πέθανε στην Κω έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές 

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση μυστηρίου του θανάτου ενός βρέφους 1 ετών στην Κω κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αλλά και τους γονείς του. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα στο σώμα του βρέθηκαν σημάδια σεξουαλικής κακοποιήσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς του βρέφους -που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ρομά- έχουν συλληφθεί καθώς το βρέφος διαπιστώθηκε πως φέρει εκδορές, εκχυμώσεις, ενώ υπάρχουν και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, με τους γονείς να δηλώνουν άγνοια. Αξιοσημείωτο να είναι το γεγονός πως ο πατέρας της άτυχης αυτής ψυχής έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και μάλιστα για πορνογραφία, ενώ και η μητέρα του επίσης κρατείται από εχθές 20 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία που προήλθε μετά από κατάποση τροφής. Τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου. Οι εκδορές που έφερε η σορός του είναι πολύ παλαιότερες.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν η μητέρα κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά με το κοριτσάκι της με αυτό να έχει χάσει τις αισθήσεις του και προσπαθούσε να το συνεφέρει. Οι γείτονες έσπευσαν για βοήθεια στο σημείο αφού άκουσαν τις φωνές και ένας παρείχε στο παιδί, τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, η μητέρα κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το παιδί.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Αστυνομίας «στις 20.25 έφτασαν στο σπίτι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Την 20:32 ώρα, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το βρέφος κατέληξε την 20:45 ώρα».

Οι γιατροί εκεί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του, αλλά και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του.

Συνελήφθησαν οι γονείς - Τι ισχυρίστηκαν

«Στις 21.05 ενημερώθηκε η Υπηρεσία του Τ.Α. Κω και αστυνομικοί πήγαν στο Νοσοκομείο Κω, όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο της σορού του επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αρχές.

Ακολούθησε η προσαγωγή της μητέρας και του πατέρα του βρέφους που βρισκόταν στο νοσοκομείο, με τους ίδιους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα τραύματα. Ανέφεραν πως προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας πρωτοδικών της Κω, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς πρόκειται να συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και την Δευτέρα 22 Απριλίου θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα ενώ εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις