ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα δύσπνοιας, κατευθείαν στον γιατρό»

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα δύσπνοιας, κατευθείαν στον γιατρό»
Newsbomb.gr

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα – Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε στο Newsbomb.gr για την αφρικανική σκόνη και τα βασικά συμπτώματα που φανερώνουν χρόνια πάθηση

Για το κύμα αφρικανικής σκόνης που έχει «σκεπάσει» τη χώρα μας και αναμένεται να αποχωρήσει, από αύριο μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

O Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν τόσο οι ευπαθείς ομάδες, όσο και οι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα, αλλά δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από χρόνια νόσο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Εκείνοι που έχουν πρόβλημα μία μέρα σαν τη σημερινή είναι όσοι πάσχουν από κάποια νόσο του αναπνευστικού συστήματος όπως άσθμα ή από αλλεργική ρινίτιδα», είπε αρχικά στο Newsbomb.gr.

«Τα άτομα αυτά πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το πώς πρέπει να τροποποιήσουν την αγωγή τους, συνήθως χρειάζεται μία μικρή εντατικοποίηση της αγωγής», πρόσθεσε.

«Σε αυτά τα άτομα δημιουργούνται συμπτώματα διότι έχουν φλεγμονή, αυτή η φλεγμονή επιτείνεται όταν εισπνέουν τα αιωρούμενα σωματίδια της αφρικανικής σκόνης», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο κατηγορίες ανθρώπων, η πρώτη είναι τα άτομα που γνωρίζουν το πρόβλημα τους και η δεύτερη κατηγορία είναι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα χωρίς να ξέρουν ότι έχουν κάποια νόσο. Η δεύτερη κατηγορία πρέπει να επισκεφτεί γιατρό να εξεταστούν, να διαγνωστούν και να λάβουν αγωγή. Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να έχουν έντονα συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια, φτέρνισμα. Αν έχουν έντονα συμπτώματα είναι πιθανό να έχουν κάποια νόσο την οποία δεν γνωρίζουν», είπε ο καθηγητής.

Σχετικές ειδήσεις