ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του βρέφους που πνίγηκε από βραστή πατάτα

Κως: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του βρέφους που πνίγηκε από βραστή πατάτα

Εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο του νεκρού βρέφους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς του μωρού ενός έτους που έχασε τη ζωή του από πνιγμό, έπειτα από κατάποση πατάτας στην Κω.

Η τραγωδία σημειώθηκε το Σάββατο 20/4, όταν λίγο πριν τις 20:00 όταν η μητέρα διαπίστωσε πως το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8 και 25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γονείς του μωρού πέρασαν την πόρτα της εισαγγελίας Πρωτοδικών κατηγορούμενοι για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σωματική βλάβη, ενώ, ο πατέρας φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής εξέτασε το βρέφος , δεν διαπίστωσε ίχνη κακοποίησης, κρίνοντας ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία, λόγω άπεµπτης τροφής.

Το στοιχείο που θορύβησε τις Αρχές είναι ότι ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.