Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συνήψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και Αλληλοϋποστήριξης με το Υπουργείο Υγείας

Σττην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός υπέγραψαν το συμφωνηθέν μνημόνιο
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Συνήψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και Αλληλοϋποστήριξης με το Υπουργείο Υγείας
2'

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, το Υπουργείο Υγείας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εδραιώνοντας την άριστη μεταξύ τους συνεργασία.

Ειδικότερα, στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, υπέγραψαν το συμφωνηθέν μνημόνιο. Το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας αντικατοπτρίζει τις υφιστάμενες άριστες σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την επιθυμία για περαιτέρω ενδυνάμωση των από κοινού δραστηριοτήτων σε θέματα που άπτονται του τομέα της Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσω των συνεχών του δράσεων προαγωγής Υγείας σε όλη την Ελλάδα αλλά και των διαχρονικών Υπηρεσιών Υγείας (Νοσηλεία στο Σπίτι, Κινητή Ομάδα Υγείας, Αγωγή Υγείας, Εκπαιδευτικοί Υγειονομικοί Σταθμοί E.E.Σ. κ.α.) που υλοποιεί το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Υγείας του Ε.Ε.Σ., αποτελεί, διαχρονικά, σημαντικό πυλώνα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Σήμερα υπογράψαμε το μνημόνιο συνεργασίας για να εγγυηθούμε ότι και στο μέλλον το Υπουργείο Υγείας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα κάνουν πολλά πράγματα μαζί προς όφελος των συνανθρώπων μας. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Αυγερινό και όλους τους εθελοντές και τα μέλη του Ε.Ε.Σ. για την τεράστια και διαχρονική προσφορά τους προς την Ελληνική κοινωνία.»

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε: «Πορευόμαστε μαζί με τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας ως αποτέλεσμα κοινών αρχών, θέσεων και αντιλήψεων σε θέματα ανθρωπισμού, αλτρουισμού, αλληλεγγύης κοινωνικής προσφοράς. Σας διαβεβαιώνω ότι οι κοινές μας προσπάθειες θα ευοδωθούν και θα είμαστε άξιοι συνεχιστές της μοναδικής παρακαταθήκης, κληρονομίας και μεγάλης προσφοράς των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. οι οποίοι σε όλη τη διαδρομή του Ελληνικού Έθνους στάθηκαν αρωγοί της Πολιτείας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή