Γρηγόρης Λέων για Βραυρώνα: «Υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά τη γέννα»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για το μωρό που βρέθηκε στα σκουπίδια

Γρηγόρης Λέων για Βραυρώνα: «Υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά τη γέννα»
1'

«Υπάρχει τρόπος να βρεθεί εάν το παιδί πέθανε κατά τη γέννα», επισήμανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφορικά με το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή στη Βραυρώνα.

Ο Γρήγορης Λέων συμπλήρωσε πως «μπορεί να γίνει με μία σειρά εξετάσεων, όπως και από τη διαδικασία της νεκροτομής. Μπορεί να διασταυρωθεί εάν οι κακώσεις είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες. Η εξέταση είτε θα επιβεβαιώσει είτε θα διαψεύσει τα όσα είπε ο πατέρας».

Να σημειωθεί πως ο 24χρονος πατέρας του νεκρού βρέφους στη Βραυρώνα ομολόγησε πως αυτός πέταξε το παιδί του στα σκουπίδια καθώς, όπως υποστηρίζει, γεννήθηκε νεκρό.

Παράλληλα, ο Γιάννης Αϊδηνιώτης, αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Αρτέμιδος, μίλησε στο Mega για το πώς αισθάνθηκε όταν βρήκαν το μωρό.

«Εκεί που βρήκαμε το βρέφος είναι ο σταθμός απορριμμάτων. Η ταχύτητα της αστυνομίας ήταν μοναδική. Αλλά ευτυχώς έμεινε το κουτί(σ.σ στο οποίο βρίσκονται τα σκουπίδια) με το βρέφος εκεί και δεν είχε πάει στην χωματερή. Εάν είχε πάει δεν θα το βρίσκανε. Μας είπε η αστυνομία πως υπάρχει κάτι πολύτιμο και όταν το ήρθε η αστυνομία οι συνάδελφοι είπαν για τη διαδρομή και ψάχνοντας το βρήκαμε. Εμείς σκαριστήκαμε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το όλο το βράδυ. Εμείς κάνουμε προσπάθειες να κάνουμε ένα παιδί και εκείνοι τα πετάνε στα σκουπίδια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή