ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: H έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το θάνατο 35χρονης, τον έστειλε στη φυλακή

Ηράκλειο: H έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το θάνατο 35χρονης, τον έστειλε στη φυλακή

Ηράκλειο: H κοπέλα έδινε μάχη για 20 ημέρες στη ΜΕΘ προτού καταλήξει

O θάνατος μιας 35χρονης στο Ηράκλειο, μετά από 20 ημέρες μάχης στη ΜΕΘ, τον Οκτώβριο του 2023, αποτέλεσε την αφετηρία αστυνομικής έρευνας γύρω από τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Την περίοδο εκείνη η 35χρονη φέρεται να βρισκόταν σε φάση απεξάρτησης με τη χρήση υποκατάστατων και είχε κάνει τιτάνια προσπάθεια για να ξεκόψει από τα ναρκωτικά, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η μαρτυρία ενός φίλου της 35χρονης, τα ευρήματα στο κινητό της θανούσης αλλά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που βγήκαν θετικά στη χρήση ναρκωτικών, έβαλαν στο κάδρο των υπόπτων νεαρό Ηρακλειώτη, ο οποίος φέρεται να απασχολεί συστηματικά την ΕΛ.ΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών.

Την επίμαχη ημέρα η 35χρονη φέρεται να αγόρασε από κοινού με φίλο της μία δόση από το συγκεκριμένο πρόσωπο και λίγο μετά βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε παρκάκι, στην περιοχή του Μπεντεβή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, παρέμεινε στη ΜΕΘ για μέρες και τελικά κατέληξε. Ο φίλος φέρεται να υπέδειξε στους αστυνομικούς τον συγκεκριμένο ύποπτο ως διακινητή, ενώ στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης βρέθηκαν μηνύματα προς το ίδιο πρόσωπο.

Σχεδόν επτά μήνες μετά το θάνατο της 35χρονης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου εντόπισαν τον ύποπτο και μάλιστα τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με αφορμή μία ακόμα αγοραπωλησία σε χρήστη ποσότητας 2 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό μέσο ενημέρωσης, η δικογραφία στην οποία αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 35χρονης, μετά από χρήση ναρκωτικών που φέρεται να διέθεσε ο νεαρός Ηρακλειώτης, διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται προσωρινά κρατούμενος και να παίρνει το δρόμο για τη φυλακή. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι εκείνος διέθεσε τα ναρκωτικά στην κοπέλα που έφυγε από τη ζωή.