Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα – «Το παιδί διπλώθηκε από τους πόνους»

Δεκάδες παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας, με βαριά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Λαμία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα – «Το παιδί διπλώθηκε από τους πόνους»
PEXELS.
2'

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης (16/05) τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων τα δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράσθηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Τα παιδιά – θύματα του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, ανεξάρτητα αν δεν έφθασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr.

Ενδεικτικά, μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ, μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

«Το παιδάκι μου, μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (σ.σ. μακαρόνια με κιμά), διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς, είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε η μητέρα ενός οκτάχρονου κοριτσιού, που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

«Ο γιος μου πηγαίνει στο Δημοτικό, όμως, το φαγητό το δοκίμασε η τρίχρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», ανέφερε άλλη μητέρα που πέρασε μία εφιαλτική μέρα και νύχτα στο προσκεφάλι του μωρού της.

«Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση», τόνισε ο πατέρας ενός οκτάχρονου αγοριού, που πέρασε όλη την προηγούμενη ημέρα με εμετούς και διάρροιες και την τελευταία στιγμή δε μετέβησαν στο Νοσοκομείο.

Όλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού θα ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους. Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή