Λακωνία: Φωτιά σε μονάδα συσκευασίας εσπεριδοειδών στον Δήμο Ευρώτα

Λακωνία: Ευτυχώς όλοι οι εργαζόμενοι πρόλαβαν να εκκενώσουν εγκαίρως τους χώρους της επιχείρησης
fotia
lakonikos.gr
1'

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5) σε συσκευαστήριο-μονάδα εμπορίας εσπεριδοειδών και οπωροκηπευτικών στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, στα όρια Βλαχιώτη-Μυρτέας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες, ωστόσο τα εύφλεκτα υλικά και ο εξοπλισμός που υπάρχουν στο εσωτερικό της μονάδας, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ευτυχώς όλοι οι εργαζόμενοι πρόλαβαν να εκκενώσουν εγκαίρως τους χώρους της επιχείρησης και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Όπως πληροφορείται το lakonikos.gr, η καταστροφή που προκλήθηκε στο τυποποιητήριο μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών από το ξέσπασμα της φωτιάς είναι σχεδόν ολοσχερής, καθώς σημαντικό τμήμα των εγκαταστάσεων έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Μάρτυρας έκανε λόγο για έκρηξη που προηγήθηκε της φωτιάς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από επίσημη Αρχή.

Η εν λόγω μονάδα που δραστηριοποιείται στη συσκευασία, εμπορία και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων θεωρείται από τις μεγαλύτερες του είδους της στην περιοχή, αποτελώντας μια επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή