Πανελλήνιες 2024: Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους - Τι πρέπει να προσέξουν

Οι πανελλήνιες εξετάσεις προκαλούν στρες σε όλους τους υποψηφίους, αφού διεκδικούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Πανελλήνιες 2024: Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους - Τι πρέπει να προσέξουν
1'

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 30 Μαΐου με τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων να διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και μία ώρα αργότερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας).

Οι πανελλήνιες εξετάσεις προκαλούν στρες σε όλους τους υποψηφίους, αφού διεκδικούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των εξετάσεων, προκειμένου να περιορίσουν το άγχος τους και να καταφέρουν να εισαχθούν στην σχολή της αρεσκείας τους.

Πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις

  • Ο καλός ύπνος θα βελτιώσει τη σκέψη και τη συγκέντρωση. Οι περισσότεροι έφηβοι χρειάζονται μεταξύ 8 και 10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.
  • Η διατροφή μας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα πρέπει να είναι ισορροπημένη.
  • Αρνητικές σκέψεις, όπως «δεν θα τα καταφέρω», εντείνουν την ανασφάλειά μας.
  • Σκεφτόμαστε θετικά. Η ζωή μας δεν αρχίζει και σίγουρα δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα που θα φέρουμε.
  • Οι ασκήσεις χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στον έλεγχο του στρες.

Κατά την διάρκεια των πανελλήνιων εξετάσεων

  • Οι υποψήφιοι πρέπει να ξυπνήσουν αρκετά νωρίτερα, ώστε να ετοιμαστούν με ηρεμία, να φάνε πρωινό γεύμα και κατόπιν να ελέγξουν με ησυχία ότι πήραν μαζί του ο,τι χρειάζεται.
  • Όταν δοθούν τα θέματα στους υποψήφιους, να διαβάσουν πολύ προσεκτικά την εκφώνηση, υπογραμμίζοντας τις λέξεις – κλειδιά.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή