Σκιάθος: Μαχαίρωσε τον εργοδότη του για «προσωπικές διαφορές» με τον συγκάτοικό του

Ο 35χρονος κάτοικος Φθιώτιδας δούλευε στη Σκιάθο και δεν είχε πρόβλημα με τον εργοδότη του, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, ωστόσο είχε διαφορές με τον συγκάτοικό του

Σκιάθος: Μαχαίρωσε τον εργοδότη του για «προσωπικές διαφορές» με τον συγκάτοικό του
3'

Στη φυλακή οδηγείται ένας 35χρονος έπειτα από επεισόδιο που έγινε τη Δευτέρα, 27 Μαΐου στη Σκιάθο, καθώς μαχαίρωσε στην κοιλιά τον 35χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στην οποία εργαζόταν ως σερβιτόρος.

Ο 35χρονος κάτοικος Φθιώτιδας δούλευε στη Σκιάθο και δεν είχε πρόβλημα με τον εργοδότη του, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, ωστόσο είχε διαφορές με τον συγκάτοικό του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε αίτημα ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, το οποίο απορρίφθηκε. Υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος, πριν από 10 χρόνια, έπεσε από τον 1ο όροφο με αποτέλεσμα να μην έχει συναίσθηση της συμπεριφοράς του και να αντιμετωπίζει νευροψυχιατρικές διαταραχές. Στο δικαστήριο, κατέθεσε ο αδερφός του κατηγορουμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο αδερφός του είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά και με δική του πρωτοβουλία είχε μεταβεί για νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της Αττικής, καθώς όταν εκνευριζόταν έχανε τον έλεγχο και μιλούσε ασυνάρτητα χωρίς όμως να κάνει κακό σε άνθρωπο. Στο δικαστήριο παρευρέθηκαν και οι γονείς του κατηγορουμένου, όπως μεταδίδει το e-thessalia.gr.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο για την πράξη του, καθώς όπως είπε δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη του καφέ και απέδωσε την πράξη του σε σύγχυση στην οποία τελούσε, λόγω εκνευρισμού και προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τον συγκάτοικό του στο δωμάτιο όπου έμεναν.

Συμπλήρωσε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν άψογος απέναντί του, ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε και για τον συγκάτοικό του, για τον οποίον είπε ότι του πείραζε τα πράγματα και γενικά η συμβίωσή τους δεν ήταν ήρεμη και ως εκ τούτου και ο ίδιος δεν ήταν ήρεμος και ήθελε να φύγει.

Τη Δευτέρα, ζήτησε από το αφεντικό του να συναντηθούν για να του πει ότι θέλει να φύγει και δεν μπορεί άλλο με την κατάσταση με τον συγκάτοικο. Μάλιστα, του ζήτησε να ανοιχτεί και η βαλίτσα του συγκατοίκου, γιατί θεωρούσε ότι του είχε πάρει πράγματα. Ο ιδιοκτήτης αφού του έδωσε τα δεδουλευμένα του, αρνήθηκε να ανοιχτούν βαλίτσες και τότε, ο κατηγορούμενος με κουζινομάχαιρο που είχε κρυμμένο μέσα στις τσέπες φούτερ που φορούσε, για να σκίσει όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε τη βαλίτσα του συγκατοίκου του, τραυμάτισε στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς τον 35χρονο ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια πέταξε το μαχαίρι και τρομαγμένος έφυγε.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον ιδιοκτήτη του καφέ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. όπου του έγιναν τρία ράμματα και αποχώρησε, αλλά όπως είπε «Δεν αισθανόμουν καλά. Ήμουν σε σύγχυση. Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Ο άνθρωπος μου έχει συμπεριφερθεί πολύ καλά».

Ο 35χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και 9 μηνών, ενώ θα εκτίσει τους τέσσερις μήνες και η υπόλοιπη ποινή θα ανασταλεί επί τριετίας, ενώ η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή