Βρετανικό Μουσείο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των μνημείων ζήτησε την επείγουσα συνάντηση με το νέο διευθυντή του μουσείου Δρ. Νίκολας Κάλιναν για να συζητήσουν την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα

Βρετανικό Μουσείο
Συγκέντρωση στο Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
1'

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε έξω από το Βρετανικό Μουσείο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η πρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των μνημείων ζήτησε την επείγουσα συνάντηση με το νέο διευθυντή του μουσείου Δρ. Νίκολας Κάλιναν για να συζητήσουν την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα, μετά και την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι αποκτήθηκαν παράνομα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκε και η Βικτόρια Χίσλοπ, η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος της βρετανικής επιτροπής.

Για δύο αιώνες, το Βρετανικό Μουσείο και το Κοινοβούλιο υποστήριζαν ότι τα Γλυπτά αποκτήθηκαν νόμιμα, με γραπτή άδεια από τον Σουλτάνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, όταν ζητήθηκε να παρουσιαστεί το έγγραφο, ο Έλγιν μπόρεσε να προσκομίσει μόνο μια ιταλική μετάφραση του πρωτοτύπου, το οποίο τώρα οι τουρκικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή