Αμοργός: Κανένα σημείο ζωής από τον τουρίστα - Τι έγραψε η σύζυγός του

Από τις 11 Ιουνίου αγνοείται ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό 

Αμοργός: Κανένα σημείο ζωής από τον τουρίστα - Τι έγραψε η σύζυγός του
3'

Ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας Albert Calibet αγνοείται εδώ και 11 ημέρες στην Αμοργό. Με τον δήμαρχο του νησιού Ελευθέριο Καραΐσκο να λέει ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Παράλληλα εξήγγειλε εφαρμογή βοήθειας σε τουρίστες μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Πέντε τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ έκαναν πεζοπορία και τρεις αγνοούνται στα ελληνικά νησιά, με τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα να επισημαίνουν πλέον ότι σε συνθήκες καύσωνα η πεζοπορία σε άγνωστα μονοπάτια πρέπει να αποφεύγεται.

Η σύντροφός του Debbie Leshane σε ανάρτησή της σε ομάδα της Αμοργού στο Facebook είπε ότι οι έρευνες για τον 59χρονο σύντροφό της συνεχίζονται.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Νιώθω πάντα κοντά μου τον Άλμπερτ. Ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη», έγραψε η κυρία Λεσέιν.

Nωρίτερα από την ανάρτηση η σύντροφος του 59χρονου ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις της στη New York Post.

«Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί διαπίστωσα πως ορισμένα πράγματα που είχα πει παλαιότερα πλήγωσαν τα αισθήματα ορισμένων ανθρώπων, ειδικά στην Αμοργό. Θέλω πραγματικά να απολογηθώ σε όσους πλήγωσα με τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ δεν μπορούμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη στήριξη που πήραμε εδώ στην Αμοργό. Εγώ προσωπικά περνάω τη χειρότερη περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην με κρίνετε για όσα λέω. Υπάρχει περίπτωση να κάνω λάθη αλλά παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου, να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι του» έγραψε.

«Έρχεται χρόνια στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια» είπε στην ΕΡΤ για τον 59χρονο.

Σχετικά με τις έρευνες ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι συνεχίζουν δύο κλιμάκια, ένα της τοπικής αστυνομίας κι ένα από τη Νάξο και υπάρχει ένας πραγματογνώμονας καθώς και δύο σκυλιά που βοηθάνε στις έρευνες. Μαζί και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου.

«Υπήρξε κινητοποίηση από όλα τα σώματα και από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και από το Λιμεναρχείο. Υπήρχε και ελικόπτερο» επισήμανε ο δήμαρχος.

«Στις έρευνες την πρώτη μέρα υπήρχαν εναέρια μέσα, αυτά τα drones γενικά και διασώστες και εθελοντές και με πλωτά μέσα. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, ειδικά τις πρώτες μέρες και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουνε το έργο της έρευνας και της διάσωσης, ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ λόγω του καύσωνα», είπε.

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά» τόνισε ο δήμαρχος.

«Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς πού εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μάς το προσφέρει», είπε ο Ελευθέριος Καραΐσκος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή