Αν τα φύλλα του γίνουν καφέ, το φυτό εσωτερικού χώρου σας θέλει να σας πει κάτι

Τα αποχρωματισμένα φύλλα συνήθως σχετίζονται με την υγρασία, το λάθος πότισμα ή τη θερμοκρασία.

Αν τα φύλλα του γίνουν καφέ, το φυτό εσωτερικού χώρου σας θέλει να σας πει κάτι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Αλλά ακόμη και το πιο εύκολο στη φροντίδα φυτό έχει μερικές φορές προβλήματα, όπως μούχλα στο έδαφος ή καφέ φύλλα. Οι καφέ άκρες των φύλλων είναι συνήθως ένα σήμα άγχους από το φυτό - κάτι δεν πάει καλά.

Επομένως, πρέπει πρώτα να μάθετε γιατί το φυτό σας δεν βρίσκεται σε υγιή κατάταση. Εδώ σας δείχνουμε πέντε πιθανούς λόγους για τους οποίους τα φύλλα του φυτού σας γίνονται καφέ.

Πολύ στεγνός αέρας

Ειδικά το χειμώνα, ο αέρας σε πολλά σπίτια είναι υπερβολικά ξηρός – το φυτό αντιδρά ανάλογα με τις ξηρές, καφέ άκρες των φύλλων. Αυτό το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στα τροπικά φυτά.

Υπάρχουν όμως σχετικά απλές λύσεις: Εάν έχετε ξηρό αέρα, ίσως αξίζει να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα. Εάν αυτό είναι πολύ ακριβό για εσάς και δεν αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα, μπορείτε απλά να ψεκάζετε το φυτό με νερό περιστασιακά. Ένα άλλο κόλπο είναι να τοποθετήσετε βότσαλα στα πιατάκια, τα οποία ενθαρρύνουν τη φυσική εξάτμιση του νερού. Ακόμα κι αν φυτέψετε πολλά φυτά μαζί, μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο υγρό μικροκλίμα.

Υπερβολικό πότισμα

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα καφέ φύλλα σημαίνουν ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό νερό. Αν και αυτό είναι δυνατό, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο: Εάν έχετε ποτίσει πολύ το φυτό σας, οι ρίζες μπορεί να σαπίσουν και το φυτό θα απορροφήσει λιγότερο νερό, κάτι που θα οδηγήσει επίσης σε ξερά φύλλα.

Αν το χώμα στη γλάστρα είναι στεγνό σε βάθος δύο εκατοστών, είναι ώρα για πότισμα. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και γενικά είναι καλύτερο να ποτίζετε λιγότερο συχνά παρά πολύ ταυτόχρονα. Επίσης σημαντικό: Το νερό στο πιατάκι δεν χρησιμεύει ως «απόθεμα» για το φυτό, προκαλεί επίσης σάπιες ρίζες. Γι' αυτό θα πρέπει να ρίχνετε το νερό εκεί μέσα περίπου 20 λεπτά μετά το πότισμα.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι καλό για το (τροπικό) φυτό σας, μπορείτε να του δώσετε ένα πραγματικά συστηματικό «πότισμα».

Το νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση μπορεί επίσης να περιέχει πάρα πολύ ασβέστη. Μπορείτε να ελέγξετε σε διάφορους ιστότοπους το νερό στην περιοχή σας.

Πολύ λίγος χώρος

Ίσως είναι απλά η ώρα να επαναφυτεύσετε το φυτό σας: Εάν έχουν σχηματιστεί πολλές νέες ρίζες που είναι πολύ γεμάτες στη γλάστρα, θα είναι πιο δύσκολο για το φυτό να απορροφήσει νερό. Μπορείτε να το καταλάβετε από το γεγονός ότι το φυτό αναπτύσσεται πιο αργά την άνοιξη από ό,τι συνήθως – ή μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται στη γλάστρα: αν οι ρίζες στρίβουν η μία γύρω από την άλλη, χρειάζεται περισσότερο χώρο. Κατά τη μεταφύτευση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολύ νέο χώμα για να διασφαλίσετε ότι υπάρχουν και πάλι αρκετά θρεπτικά συστατικά.

Και τι κάνεις τώρα με τα καφέ φύλλα;

Δυστυχώς, όταν οι άκρες των φύλλων έχουν στεγνώσει, δεν θα ανακάμψουν ακόμη και με την καλύτερη φροντίδα. Μπορείτε να κόψετε προσεκτικά το καφέ μέρος (και μόνο το καφέ μέρος!) με καθαρό ψαλίδι. Ή μπορείτε να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει ολόκληρο το φύλλο και μετά να το αφαιρέσετε προσεκτικά.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή